Ahoj!
Poslední dobou mám zvláštní problémy s NordVPN. Aplikace na mém notebooku už nevypadá, že by správně fungovala. Na mém domácím wifi síti všechno funguje úplně v pořádku, ale když zapnu VPN (na jakékoliv zemi, na tom nezáleží), hlásí to, že není možné se připojit k síti. Obvykle to ve Chrome doprovází chybové hlášky ERR_CONNECTION_TIMED_OUT nebo ERR_NETWORK_CHANGED.
Tyto problémy mám jen doma. Většinou používám ethernetový kabel, ale stejné potíže jsou i při práci přes Wi-Fi. Používám Windows 11 a hlavně Google Chrome jako svůj prohlížeč.
A teď k těm super divným věcem.
- Nejprve, rozšíření prohlížeče funguje pro vyhledávání uvnitř prohlížeče, jak má.
- Za druhé, když používám běžnou VPN aplikaci na celý notebook, většina ostatních aplikací, jako Steam, Discord a WhatsApp, funguje naprosto dobře. Jsou to jen prohlížeče, které nefungují. Vyzkoušel jsem Chrome, Firefox a Edge, a všechny mají problém.
- A za třetí, VPN funguje přesně tak, jak má, když jsem v práci na pracovní Wi-Fi.
Už jsem zkoušel několik věcí, ale žádná nepomohla:
- Restartovat notebook
- Odinstalovat a znovu nainstalovat NordVPN
- Vymazat cache
- Změnit DNS nastavení
Setkal se s tím někdo předtím? Nic takového jsem nenašel, ale možná to někdo z vás poznává. Co bych měl dělat?