Prohlížeče nefungují při připojení

Ahoj!

Poslední dobou mám zvláštní problémy s NordVPN. Aplikace na mém notebooku už nevypadá, že by správně fungovala. Na mém domácím wifi síti všechno funguje úplně v pořádku, ale když zapnu VPN (na jakékoliv zemi, na tom nezáleží), hlásí to, že není možné se připojit k síti. Obvykle to ve Chrome doprovází chybové hlášky ERR_CONNECTION_TIMED_OUT nebo ERR_NETWORK_CHANGED.

Tyto problémy mám jen doma. Většinou používám ethernetový kabel, ale stejné potíže jsou i při práci přes Wi-Fi. Používám Windows 11 a hlavně Google Chrome jako svůj prohlížeč.

A teď k těm super divným věcem.

1. Nejprve, rozšíření prohlížeče funguje pro vyhledávání uvnitř prohlížeče, jak má.
  2. Za druhé, když používám běžnou VPN aplikaci na celý notebook, většina ostatních aplikací, jako Steam, Discord a WhatsApp, funguje naprosto dobře. Jsou to jen prohlížeče, které nefungují. Vyzkoušel jsem Chrome, Firefox a Edge, a všechny mají problém.
  3. A za třetí, VPN funguje přesně tak, jak má, když jsem v práci na pracovní Wi-Fi.

Už jsem zkoušel několik věcí, ale žádná nepomohla:

1. Restartovat notebook
  2. Odinstalovat a znovu nainstalovat NordVPN
  3. Vymazat cache
  4. Změnit DNS nastavení

Setkal se s tím někdo předtím? Nic takového jsem nenašel, ale možná to někdo z vás poznává. Co bych měl dělat?

VPN funguje tak, jak má, když jsem v práci a používám pracovní Wi-Fi.

Jiní poskytovatelé internetu?

Také mám problémy v Chrome. Strávil jsem hodiny řešením problémů sám i s jejich podporou. Nakonec mi doporučili použít jiný prohlížeč (Firefox) :woman_shrugging:t2::woman_facepalming:t2:

Je pravděpodobné, ale myslíš, že by to mohl být problém? Před několika měsíci to na mé domácí wifi fungovalo naprosto perfektně. Od té doby se žádné zásadní změny neudály, alespoň si to myslím.