Problémy s přístupem k síti na Pixel 8 Pro s některými aplikacemi. Vyřešeno restartem Wi-Fi. Neovlivňuje žádná jiná zařízení

Upraveno - omlouvám se. Měl jsem správně hledat dříve, než jsem přispěl. Zdá se, že nejsem jediný, kdo má podobný problém. Budu pokračovat ve zkoumání a zde zprávu, pokud na něco přijdu.

Upraveno 2 - právě jsem vypnul IPv6 na svém routeru. Zdá se, že problém je nyní vyřešen. Pamatuji si, že problém začal, když jsem změnil na nová zařízení CPE, která měla povolené IPv6 i IPv4. Na starém CPE (který měl pouze IPv4) problém nikdy nebyl.

=============================================================

Ahoj všichni

Google Pixel 8 Pro. Mám ho už nějakou dobu a je tu jedna věc, která mě opravdu štve.

Pravidelně musím vypnout / znovu zapnout Wi-Fi, aby některé aplikace fungovaly. Nikdo jiný v domě tento problém nemá, ale všichni používají iPhony.

V mém domě mám 3 přístupové body (Unifi Wifi5 nebo Wifi6). Připojení s žádným jiným zařízením (notebooky, Chromebooks a Apple Macbook a můj vlastní Asus notebook s Linuxem) není problém.

Některé aplikace na Pixelu nemají přístup k síti, dokud je nevypnu a nevypnu. To znamená: potáhnu shora obrazovky, vyberu “Internet” a přepnu Wi-Fi vypnout, pak zapnout.

Příklady zahrnují: BBC Sounds, DigID a několik dalších.

Už jsem zakázal “Adaptivní konektivitu” a “Pozastavit aktivitu aplikací, když nejsou používány” pro problémové aplikace.

Máte někdo nápady, jak to řešit?

Děkuji vám předem!

Chtěl jsem jen říct, že zažívám to samé: některé aplikace se nenačítají nebo trvá věčnost, než se načtou. Restartování Wi-Fi obvykle na krátkou dobu pomůže. Nakonec jsem nechal připojený VPN 24/7, aby to vyřešil. Právě jsem vypnul IPv6 na svém domácím routeru a zdá se, že je problém vyřešen, alespoň na chvíli. Nejde to však, když jdu někam jinam. Doufám, že to brzy opraví. Díky za tip!

Já mám IPv6 také vypnuté a myslím, že to bylo něco souvisejícího s ochranou soukromí. Je zajímavé, že se to dá vyřešit vypnutím.

Jak jsem vyřešil svůj problém (Pixel 8):

• Zkontroloval jsem nastavení VPN od Google One.
  • Všechno-on VPN bylo zapnuto.
  • Vypnul jsem to.

Otevřel jsem problémové aplikace a obě fungovaly. Znovu jsem zapnul VPN od Google One a všechny aplikace stále fungují.

Dám vědět, pokud to přestane fungovat.

Zkráceně: Používám Duo 2FA pro práci a po obdržení náhradního “upgradu” na Pixel 8 Pro od Asurion se neautorizoval. Poslali mi druhý Pixel 8 Pro a problém pokračoval, Asurion (podvod s pojištěním) se zavázal problém neřešit, zrušil jsem pojištění a získal Pixel 9 Pro XL přes svého operátora. Od té doby žádné problémy.

Upravy: Bohužel VPN pro mě nebylo řešením a vypnout IPv6 na pracovní síti není možné v mém případě.

Po několika hodinách pokusů použít logiku s Asurion (největší podvod s pojištěním) mě nechali na holičkách, nechtěli problém řešit. Jeden z operátorů doslova řekl, že pokud budu pokračovat v nároku, mohl bych dostat jen nekonečné Pixel 8 Pros, jediná možnost je, že mi mohou dát Pixel 9, když dojdou 8 a je nepravděpodobné, že dostanu 6 nebo 7 (začal jsem tento problém u Pixel 6 Pro). Obrátil jsem to na “Office of the CEO” (“OCEO”, což je zveličené označení) a potvrdili vše, co mi říkali, a nabídli mi odkup za aktuální tržní cenu mého Pixel 6 Pro. Řekl jsem jim, že je to urážka a okamžitě zruším pojištění a odnesu svůj Pixel 8 Pro do AT&T na výměnu za Pixel 9 Pro XL za cenu daně a prodloužené smlouvy. Podal jsem dvě stížnosti na jejich nesmyslnou politiku, když jsem ještě byl “zákazník”.

Od té doby žádné problémy. Hodně štěstí všem, kteří mají potíže s Asurion, od teď budu méně důvěřovat a řešit opravy sám nebo na vlastní náklady.

Mám nový Google Pixel 6 Pro, ale chci získat otisky prstů. Když jdu do nastavení, možnost otisku prstu se nezobrazuje. Potřebuji pomoc, děkuji.

Mám stejný problém. Velmi otravné s aplikacemi, které se nenačítají. Trvá to věčně, než se načtou. Jedná se pouze o několik, ale některé používám pravidelně.

Díky za toto. Nikdy jsem nepřemýšlel o zakázání VPN. To byla přesně příčina. Divné je, že stejné aplikace, které mám problém, na Pixelu mé ženy fungují správně, když je VPN zapnuté.

Ahoj - nemyslím si, že bys měl toto zveřejňovat v tomto vlákne. Zdá se, že tvůj problém je úplně jiný…