Upraveno - omlouvám se. Měl jsem správně hledat dříve, než jsem přispěl. Zdá se, že nejsem jediný, kdo má podobný problém. Budu pokračovat ve zkoumání a zde zprávu, pokud na něco přijdu.
Upraveno 2 - právě jsem vypnul IPv6 na svém routeru. Zdá se, že problém je nyní vyřešen. Pamatuji si, že problém začal, když jsem změnil na nová zařízení CPE, která měla povolené IPv6 i IPv4. Na starém CPE (který měl pouze IPv4) problém nikdy nebyl.
=============================================================
Ahoj všichni
Google Pixel 8 Pro. Mám ho už nějakou dobu a je tu jedna věc, která mě opravdu štve.
Pravidelně musím vypnout / znovu zapnout Wi-Fi, aby některé aplikace fungovaly. Nikdo jiný v domě tento problém nemá, ale všichni používají iPhony.
V mém domě mám 3 přístupové body (Unifi Wifi5 nebo Wifi6). Připojení s žádným jiným zařízením (notebooky, Chromebooks a Apple Macbook a můj vlastní Asus notebook s Linuxem) není problém.
Některé aplikace na Pixelu nemají přístup k síti, dokud je nevypnu a nevypnu. To znamená: potáhnu shora obrazovky, vyberu “Internet” a přepnu Wi-Fi vypnout, pak zapnout.
Příklady zahrnují: BBC Sounds, DigID a několik dalších.
Už jsem zakázal “Adaptivní konektivitu” a “Pozastavit aktivitu aplikací, když nejsou používány” pro problémové aplikace.
Máte někdo nápady, jak to řešit?
Děkuji vám předem!