Ochrana sledování aplikací se stále vypíná

Používám ochranu sledování aplikací, která funguje jako VPN. Vypne se, když například zapnu skutečné VPN. Za posledních pár dní se zdá, že je něco jiného neustále přerušuje, i když nezapínám žádné jiné VPN. Nejsem si jistý, jak ji vrátit do předchozího stavu.

Jsem na Pixelu 6a, který je plně aktualizován na bezpečnostní záplatu z 6. února. Také aplikace DDG je plně aktualizovaná.

Máte nějaké nápady?

Dočasným řešením by mohlo být nastavení “vždy zapnuté” VPN pro DDG a vypnout ho, když potřebujete skutečné VPN

Může to být tím, že vaše skutečné VPN se automaticky snaží zapnout kvůli aktualizaci nebo nastavení?

V mém případě jsem zjistil, že to způsobuje vestavěný Google VPN. Automaticky se zapínal náhodně, přestože jsem ho měl nastavené na VYPNUTO. Díky tomu se tracker aplikace DuckDuckGo musel zavřít. Mám za to, že je to trochu od Google hrubé.
Řešením, které jsem našel, bylo zakázat Google VPN v nastavení aplikací Android😁

Měl jsem podobný problém, ale jen jednou po poslední aktualizaci. Vymazal jsem nastavení VPN pro DDG, vypnul blokování aplikací, pak jej znovu zapnul a resetoval nastavení VPN. Pro mě to problém vyřešilo, ale může to být jiné u vás.

Měl jsem tento problém a někde jsem četl, že Android tuto VPN vypne, když DuckDuckGo přejde na pozadí. Řešením bylo změnit nastavení baterie aplikace na neomezené používání. Do té doby VPN nebyla vypnuta.

Zatím jsem nezaznamenal žádné známky toho, že by mohla být jiná VPN příčinou. Následoval jsem radu v jiném komentáři a zatím si myslím, že problém se znovu neobjevil.

Po vyzkoušení toho se to zatím nevypnulo, ale budu to moci zjistit, jestli to skutečně fungovalo, až uběhne den.

Díky!

Nakonec jsem přišel na to, co to způsobuje. Pokud se telefon odpojí od sítě, VPN se automaticky vypne. Nezáleží na tom, zda jste telefon přepnuli do režimu letadlo nebo dočasně ztratili signál, nebo jste resetovali nastavení sítě, pokud telefon ztratí spojení, VPN bude vypnuta.

Zřejmě to nezabraňuje její deaktivaci. Nejsem si jistý, co to způsobuje.