Nokia G21 - žádné aktualizace za 4 měsíce

Mám problém velmi podobný ostatním zde, jak jsem četl. Můj Nokia G21 je zaseknutý na bezpečnostní záplatě z března 2023, která je stará 4 měsíce, a stále nemohu získat žádné novější záplaty, včetně upgradu na Android 13, který by podle jejich webových stránek měl být již k dispozici. Když jsem kontaktoval podporu, pouze mi řekli “těšíme se na nové aktualizace stejně jako vy!” a pak “bohužel se to stává” a chat ukončili.

Jsem opravdu rozčarován, protože jsem si tento telefon koupil hlavně kvůli slibu aktualizací softwaru, teď jsem frustrovaný. Co mám dělat, když nejeví žádný zájem mi pomoci? Je nějaká šance, jak je donutit, aby mi nějak pomohli?

UPŘESNĚNÍ: Obcháhl jsem regionální omezení a podařilo se mi získat nejnovější aktualizaci! Zkuste provést kroky uvedené zde:
How to: Haven’t got update, try this! | Nokiamob a ujistěte se, že také následujete tyto kroky, které jsem objevil:

1. ujistěte se, že je vypnutá vaše lokalizace (je to zřejmé, ale nejprve jsem na to zapomněl)
  2. Vymažte cache a uložiště u těchto aplikací: Carrier Services, Fused Location, Google Services Framework, Google Play Store a Carrier Location.
  3. Opakovaně Vymažte uložiště Google Play Services, z nějakého důvodu data po smazání zase okamžitě obnoví.
  4. Ujistěte se, že máte nastaven VPN Freedome na trvalé připojení, blokujte jakékoliv internetové spojení bez VPN v nastavení.

Nespoléhejte na Nokia podporu, nikdy jsem neviděl více amatérských lidí. Kluk mi stále opakoval, že nemají žádný systém nebo seznam vydávání aktualizací, pff. Musíte spoléhat na sebe. Doufám, že to funguje i vám!

Zkuste VPN metodu na aktualizaci telefonu: https://nokiamob.net/2022/11/12/how-to-havent-got-update-try-this/

Četl jsem název a hned jsem si myslel, že bych to vůbec nepoznal :sneezing_face:

Díky moc za tuto informaci. Fungovalo to i mně. Nakonec jsem měl aktualizaci na Android 13 na mém Nokia G21. Koupil jsem ho již v únoru tohoto roku a bylo to nesmírně frustrující být zablokovaný na Androidu 12 a březnové záplatě 2023.

Přeji, aby lidé přestali kupovat Nokia telefony, jedním z důvodů, proč jsou tak hrozné a základní, je to, že hardware i software vyrábí OEM. Nokia je jen název a neexistuje. Neustále je nedostatečná zákaznická péče.

Dobrá doba stock Android telefonů skončila s řadou Nexus. Kupte si Samsung nebo žádný telefon, nebo přejděte na iPhone.

No, mám G20 a za poslední měsíc jsem měl aktualizace OS a zabezpečení :thinking: je podivné, že moje udělali první a ne novější G21

Situace je normální, protože Nokia 7.1 telefon předtím obdržel bezpečnostní aktualizace 3 měsíce po jejich vydání, tedy v době, kdy byly aktualizace již zastaralé. Co takhle poslat zprávu Nokia na sociální sítě a zjistit, co se stane? Funkčnost chatu je odpad.

Myslím, že mají problém s regulací u G21, můj Nokia C12 za 50 dolarů je mnohem víc aktuální než G21.

I když jsem to již dříve zkoušel (neúspěšně), rozhodl jsem se to ještě jednou zkusit, protože jsi to poslal, A DÍKY!! S několika úpravami to fungovalo!!! Teď aktualizuju na Android 13!

Rozumím ti, byl jsem ve stejném rozčarování. Jsem rád, že to pomohlo! Doufám, že nebudete muset všechno toto dělat při každé další aktualizaci :grinning_face_with_smiling_eyes:

Koupil jsem si to kvůli stock Androidu a pokud bych měl víc peněz, raději bych koupil Google Pixel, protože v softwaru je to úžasné. Bohužel na Pixel nemám dost velký rozpočet. Někde mám starý Redmi Note 8, takže po dalším zkoumání instalace custom ROM, tam dám Pixel Experience ROM a přejdu na něj. Rozhodně už nikdy nebudu zkoušet Nokia.

Koupil jsem Nokie, protože jsem chtěl zažít stock android poprvé, ale po používání Nokia G20 (špatný procesor) a X10 (potřebovalo lepší obnovovací frekvosti), jsem připraven vyzkoušet Poco, RealMe a Xiaomi telefony. I když jejich OS obsahuje bloatware aplikace (které je možné odinstalovat adb), jejich celkový zážitek z OS je plynulejší, mají lepší displeje, vysoké obnovovací frekosti, lepší procesory apod.

Na druhé straně Nokie nabízejí za stejnou cenu mnohem méně než tyto čínské telefony. Stock Android dříve zachránil Nokii, ale myslím, že to už nebude, protože si lidé uvědomí tyto jiné střední třídy cenově dostupných alternativ. V poslední době mě nejvíce zaujaly RealMe 10 Pro a Poco F5.

IPhony jsou také vyrobeny OEM. :-\

Kouřím, právě jsem dostal záplatu na červen za Nokia 8.3 5G… Je to starý telefon. Něco mi říká, že HMD lidé stále používají 8.3, protože je to poslední “blízký” k flagship telefonu, který kdy vydali.

Jsem si jistější, že když jim napíšu, ani neodpoví a pokud ano, jen mě přesměrují zpět na jejich podporu. V podstatě mě šíleně štve, že nedostávám něco, co jsem slíbil, že dostanu, a nemohu s tím nic dělat.

Držím palce! Po upgradu na Android 13 jsem si myslel, že automaticky dostanu poslední SP, ale ne. Byl posílán měsíc po měsíci, dokud jsem nedostal záplatu na červen 2024. I přesto jsem byl nadšený! Ještě jednou díky.

Každý telefon vyrábí OEM. Ale používání OEM softwaru je nepřijatelné.

Celkem pravděpodobně ano. Uvažoval jsem o upgradu na novější model na konci roku, ale zatím jsem neviděl nic, co by mě zaujalo. Někdy mi chybí model 6.1 z roku 2018 :frowning: