Chatoval jsem se zákaznickou podporou na webu NordVPN, aby potvrdit, že informace ohledně Threat Protection jsou zavádějící. Uvědomil jsem si po koupi Plus, že existují běžná a pak Pro verze Threat Protection. Pro blokuje reklamy, zatímco běžná ne. Problém je: Pro není dostupné pro Android. Tak mi zákaznická podpora poslali odkaz na stáhnutí APK s verzí aplikace NordVPN, která údajně má Pro funkci pro Android. Říkají, že Google jim nedovolí mít tuto verzi s blokováním reklam kvůli zásadám. Proč to působí divně a proč to zní jako tajný tajemství? Měli stejnou odpověď a odkaz někdo jiný?
Samotný apk distribuuje Nord, takže na Androidu může mít blokování reklam (které je DNS založené). Nemůžeš ji najít na PlayStoru, ta verze blokuje pouze malware a sledovače kvůli Google zásadám. Je to divné, protože ProtonVPN blokuje reklamy pomocí Netshield, ale co už.
Také obě verze, Pro i běžná, blokují reklamy. Rozdíl je v tom, že jedna používá DNS filtry, zatímco druhá využívá jiné metody, které jsou dostupné jen na desktopu ve Windows a Mac aplikacích. Pokud jsi nemohl blokovat reklamy na Androidu, bylo to proto, že jsi nepoužil apk, ale souhlasím, mělo by být jasnější, že je třeba stáhnout toto apk pro fungování adblockeru. I na jejich webu to téměř vypadá, že apk je volitelná, musel jsem číst dále, abych si uvědomil, že pokud chceš zbavit reklamy, musíš ji stahovat.
Google skutečně neumožňuje služby s adblocky v jeho obchodě. Odkaz na APK vypadá jako způsob Nordu, jak obejít tyto restrikce.
Velmi zajímavé. Jejich web uvádí, že android (z Play Storu) blokuje některé reklamy, ale nezaznamenal jsem žádné blokování. Předpokládám, že lidé s iOS jsou úplně bez AdBlocku. Zeptal jsem se, jak budu dostávat aktualizace aplikace, a řekli, že mi pošlou e-mail o aktualizacích. Zkoušel jsi to a je to tak nepohodlné, jak to vypadá?
Zeptal jsem se, jak budu dostávat aktualizace aplikace, a řekli, že mi pošlou e-mailem o aktualizacích. Zkoušel jsi to a je to tak nepohodlné, jak to vypadá?
Ne, nezkoušel jsem verzi, o které mluvíš. Ale myslel jsem, že když ji nainstaluješ na Android, aktualizace se budou automaticky stahovat. Proč by neměly?
Nikdy jsem neslyšel o scénáři, že se APK aktualizují automaticky, bohužel. Aplikace se obvykle aktualizují přes obchod Play a protože APK nemá nic společného s obchodem Play, uživatelé musí aktualizace stahovat ručně.
ne, používám verzi apk a upozorní tě na aktualizaci přes aplikaci, kterou můžeš přímo nainstalovat.
O, víš víc než já. A opravdu to vypadá nepříjemně
Doufám, že najdou nějaké lepší řešení.
To je skvělé! Děkuji.
Existují nějaké zápory nebo pozitiva při používání APK místo verze z Play Storu?