Zobí ostatní moje IP, když se připojím k jakémukoli eepsite nebo používám i2p? Právě jsem začal používat a mám obavy, aby ostatní věděli moje IP

Zobí ostatní moje IP, když se připojím k jakémukoli eepsite nebo používám i2p? Právě jsem začal používat a mám obavy, aby ostatní věděli moje IP

Zobí ostatní moje IP, když se připojím k jakémukoli eepsite nebo používám i2p?

Ne, celý smysl i2p je skrýt vaši IP adresu před serverem, ke kterému se připojujete, a od ostatních uživatelů.

ALE váš ISP může vědět, že jste připojeni k i2p. Nemusí však znát vaši identitu v i2p. To není problém, pokud nežijete v Severní Koreji nebo podobných zemích.

Nejsou všechny IP adresy všech uzlů v síti viditelné v databázi i2p? Ale myslím, (někdo mě opravit, pokud se mýlím) že spojování identifikace uzlu s jakoukoli konkrétní relací by bylo extrémně obtížné.

Pokud směrujete účastnickou dopravu, pak se zobrazíte v Databázi sítě (NetDB), kde bude zveřejněna adresa používaná pro spojení router-router, když směrujete účastnickou dopravu.

Tato doprava je odlišná od té, kterou iniciujete, a obvykle nepředstavuje riziko. Existují místa, kde automaticky aktivujeme „Skryté režimy“, aby toho zabránili.

Vaši uzloví partneři v i2p nemohou spojit dopravu, kterou iniciujete, s vaší lokalitou, počítačem nebo osobní identitou, včetně použití identifikátorů jako vaše IP adresa. Nemohou ani rozlišit dopravu, kterou jste iniciovali, od dopravy, kterou jste směrovali pro někoho jiného.

Váš ISP může zjistit, že používáte i2p. Snažíme se, aby to bylo těžké dělat pasivně, ale je možné to dělat aktivně. Nemohou spojit vaši aktivitu na i2p s vaším připojením k i2p.

Existují možné útoky, kdy někdo převezme kontrolu nad trasou v síti, poté změří tok dat. Pokud získají kontrolu nad trasou tím, že ovládnou její konce, a potom korelují tok na jednom konci s tokem na druhém, mohou říct „tato aktivita vytváří vztah mezi tímto routerem a touto aktivitou.“ Je to stejné jako u každé sítě s nízkou latencí. Snažíme se, aby to bylo co nejméně možné.

Na druhé straně jsou ti, kteří jsou chytřejší než já, takže mě jistě opraví, pokud se mýlím, ale nevěřím, že ano.

A není něco jako mosty v Tor Browseru, které by toto pomohly obejít?

To je velmi přesné, je možné se připojit ke všem, kteří nejsou skryti nebo firewallem chráněni jejich adresou v databázi NetDB, což je vlastnost P2P sítě. Také je správné, že nejdůležitější je odpojit aktivitu od přítomnosti, což dělá i2p. Váš provoz není snadné spojit s vámi, ani je snadné odpojit od provozu jiných.

Dobře, takže se může kdokoli, kdo se účastní sítě, nejen váš ISP, dozvědět, že vaše IP je v účasti, a mohou zjistit, v které zemi se nachází. Pouze váš ISP může spojit tuto IP s vaší identitou a samozřejmě zákonodárná opatření mají způsoby, jak donutit ISP to odhalit. Ale nemohou zjistit přesně, co děláte. Takže vše závisí na vašem osobním modelu hrozby.

Pokud americká NSA a ruská FSB (a další) neměli by přítomnost v i2p, stejně jako mají v Toru, nedělali by svou práci.

Ano. Vyhledávání účastníků není úplně jednoduché, ale je v dosahu financovaného špionážního aparátu.