Zmatek ohledně typu tunelu RADIUS a typu média tunelu (USG)

Ahoj,
Úspěšně jsem nakonfiguroval VPN řešení pomocí různých průvodců, jak nastavit VPN s USG. Ale jsem zmatený ohledně typu tunelu a typu média tunelu v nastavení uživatele RADIUS. Momentálně mám tyto nastavení: Typ tunelu = 3 (L2TP) a Typ média tunelu = 1 IPv4. Ale je to pouze proto, že to tak uvádí průvodci. Chtěl bych však pochopit různé typy.

A také bych rád věděl, jakou roli hrají (nebo zda vůbec) a jaké je “správné” nastavení. Můj případ použití je poměrně jednoduchý. Chci mít přístup do své domácí sítě přes zabezpečený tunel, když jsem pryč z domova. Navíc má kamarád má na mé adrese Synology jako off-site zálohu. Tak se připojuje přes VPN ke svému Synology. Děkuji moc!

Chystám se na podobnou věc, nemám ponětí, ale tyto dva jsou mé nejlíbivější odhady

Upřímně jsem to vzdal. Nejsem dost znalý na to, abych věděl, jestli to, co jsem dělal tehdy, bylo v pořádku nebo ne. Také jsem to považoval za celkem zbytečné spouštět další server RADIUS jen pro VPN tunel a raději bych to udělal s wireguardem, kdybych to dělal znovu.