Stále čekám na svůj SteamDeck. Nicméně jedním z běžných použití s ním pravděpodobně bude hraní s veřejným WiFi. Můžeme ho používat s VPN?
Je to Linuxový stroj, takže ano.
Ano. Mám vlastní nastavení OpenVPN a funguje to perfektně po nastavení v režimu na ploše.
Nejsem moc obeznámen s Linuxem. Jak se nastaví OpenVPN na Steam Decku? Vím, že musím přejít do režimu na ploše, ale jako relativní nováček v Linuxu není snadné najít potřebné kroky a informace, které potřebuji k nastavení.
Vlastně neexistuje žádný důvod, proč VPN nefungovalo by.
Dobré vědět. Tak najdu verzi VPN pro Linux a použiji ji. Díky
Stojí za to zkontrolovat také wireguard.
Mám otázku… Udržujete VPN aktivní v herním režimu? Připravil jsem vzdálený tunelového přístupu ke své domácí síti přes Network Manager v režimu na ploše, ale nevím, jak zůstat připojený přes VPN v herním režimu. Jak toho dosahujete, pokud to děláte? Díky!
Veřejné WiFi body mohou být snadno napadeny spywarem nebo škodlivými systémy. VPN zakóduje data, takže je mnohem těžší být monitorován nebo stahovat manipulovaná data.
Celý nezabezpečený modul PFSense mi zanechal hořkou chuť s WireGuardem. Možná se na to podívám znovu, pokud už je to opraveno.
Ve skutečnosti jsem to ještě nezkoušel!
Neměl jsem zatím důvod to používat v herním režimu. Upřímně nevím, jak by se to dělalo.
Pravděpodobně příliš přeceňuješ takové problémy. Kolik nepoužitých HTTPS webů opravdu navštívíš na svém Steamdeku, kde tě Starbucks (nebo cokoli jiného) cíleně sleduje, aby ti ukradli přihlašovací údaje?
Dobře. Děkuji za čas, který jste věnovali odpovědi.
Záleží to úplně na osobě a situaci. Člověk nad námi se ptal, proč by to dělal, odpověděl jsem. Jak odkazuje video, o ochranu dat je velký strach a hype, což vede lidi k nákupu věcí, které ve skutečnosti nepotřebují.