Zdvojení VPN pro práci

Momentálně se musím přihlašovat ke službě Microsoft Endpoint Security při práci z domova. Letím do Francie na 6 týdnů, o čemž je moje práce informována. Původně jsem plánoval jet do Německa, protože tam je moje rodina, ale řekli mi, že to kvůli vízovým požadavkům nejde. Nesestavuji na tak dlouhou dobu, aby bylo potřeba vízum, takže jsem trochu zmatený.

Zajímalo by mě, jestli je možné, protože už jsem v Evropě, připojit se k VPN s tím, že uvedu, že jsem ve Francii, ale skutečně budu v Německu? Ptám se lidí z IT, ale řekli mi, že bych nemohl nic dělat, protože by systém běžel velmi pomalu.

Jakákoli rada je vítána. Asi nakonec nápad opustím, abych neztratil práci, ale pokud je vůle, je cesta.

Je to možné? Ano. Dobrá myšlenka? Pravděpodobně ne, pokud se ptáte na takové otázky. S dostatkem zkušeností a opatrnosti se to dá udělat, ale není to stoprocentně spolehlivé, zvláště pokud IT kontroluje s velkou pečlivostí.

Zajímalo by mě, jestli by něco takového fungovalo.

https://help.firewalla.com/hc/en-us/articles/360045627473-Firewalla-VPN-Introduction

Na firemní notebook nemůžete nainstalovat další VPN.
Můžete se podívat na hardware VPN routery a nastavit VPN doma. Ale není to úplně snadné.

Proč byste při vědomí, že jedete, ztratili práci?

Vyžaduje se vízum k pobytu, pokud se chystáte zůstat v Německu déle než 90 dní, kvůli práci.

Proč neinformujete svůj tým, že budete v Německu? Tři měsíce (12 týdnů?) je dostatek času a pokud plánujete zůstat déle než šest týdnů, musíte požádat o vízum nebo to risknout.

Stále vám říkám … passportbrovpn.com vyřeší tento problém. Přestaňte s tím utrácet peníze, HR a IT se nebude bát, protože ani nebudou vědět, že jste pryč.

Vzpomeňte si, když jste v 16 letech tajně vylézali oknem na párty? To je to samé, jenže teď určitě víte, že na té párty budete mít sex.

Ano, je to možné a už na tom pracuji.
Pro toto budete potřebovat dvě věci:

1. Přenosný router s podporou VPN (koupil jsem GL.inet Shadow na AliExpress za asi 20 €).

2. VPN server (budu používat Raspberry Pi Zero 2W - 25 € na vytvoření serveru ve své domovské zemi, ve vašem případě Francii) nebo můžete zkusit některé cloudové hostingové služby pro VPN server.

Doporučuji použít Wireguard místo openvpn pro váš VPN server.

P.S: Všechno zvládnete i bez technických znalostí. Všechno je dostupné na YouTube.

Jo.. počkat, mám vyčerpanou mozek. Máte naprostou pravdu. To by bylo hloupé.

Protože možná nechtějí, aby jejich notebooky byly v jiných zemích…
Potřebuje schválení od své firmy, bez ohledu na to, co si o tom myslíte vy a já.

Měl jsem upřesnit. Schválili mi odjet do Francie. Neschválili mi odjet do Německa s tím, že potřebuji německé občanství pro práci v Německu na 50 dní, ale podle mých znalostí to není pravda. Jediný způsob, jak by věděli, že jsem v Německu, by bylo přes VPN Microsoft Endpoint, ke kterému se musíme přihlásit.

Problém je v tom, že vízum na pobyt na 90 dní neumožňuje pracovat, i když je práce vzdálená.

Správně.. ale OP řekl, že IT ví, kam jedete, a nemají s tím problém. Tak proč by přišel o práci?

Platí to, pokud nemá německou smlouvu.

Je to schengenské vízum a platí to i pro Francii.

Díky, taky jsem to ne věděl.

Je to jen proto, že jsme v pohodě. Nemají žádnou skutečnou nadřazenost v firmě, vůbec nemám představu, kdo má na starosti VPN a kam pingují.

Počkej, takže bych se mohl zažádat o nějaké vízum, které by mi umožnilo pracovat.