Chci mít přístup ke službám ve své domácí síti a v cloudové síti z práce.
Můj zaměstnavatel však zablokoval odchozí připojení VPN a všechny porty kromě portů 80 a 443.
Jaké mám možnosti? Existují nějaké služby, které mohu použít k obcházení těchto blokád?
Nastavil jsem si vlastní VPN na portech 80 a 443, abych se kolem toho dostal. Funguje skvěle pro mě.
Nikdy nechápu, proč lidé považují firemní IT za nepřítele. Zapojte je. Popište, co se snažíte udělat, a zeptejte se svého IT týmu, jestli mají doporučenou metodu nebo jestli vám mohou udělat výjimku.
Nejhorší, co se může stát, je, že dostanete důvod, proč je síť nastavena tak, jak je. Navrhuji, že nejhorší, co můžete udělat, je pokusit se obejít záměr jakýchkoli kontrol bez povolení. Nerad bych přednášel, ale je to obecně rychlá cesta k disciplinárnímu řízení.
Pokud TCP/443 je otevřený kamkoliv, jednoduše spusť VPN server (například SSTP) na TCP/443.
Pro kontext, i když vám síť dovolí to, ale vaše AUP říká „ne VPNs“, můžete stále být na cestě k disciplinárnímu řízení, i když všechno funguje a nenarušujete žádné technické opatření.
Vaše volba, OP. Můj přístup je mluvit s vaším IT týmem. Pokud narazíte na problémy, je to pravděpodobně proto, že se snaží vás omezit.