WireGuard VPN z Windows na Windows

Nainstaloval jsem WireGuard na dvěma Windows strojích, abych otestoval funkčnost, ale nemohu správně nastavit směrování/brány.

Klient se připojuje k serveru a vidím provoz v Wiresharku atd., ale klient se nedokáže komunikovat přes tunel.

Není to možné? Dělám něco špatně? Musím ručně nastavit nějaké trasy, nebo co chybí?

Serverová strana:

[Rozhraní]
PrivateKey = [SOUKROMÝ KLÍČ SERVERU]
ListenPort = 56030
Address = 192.168.11.1/24

[Peer]
PublicKey = [VEŘEJNÝ KLÍČ KLIENTA]
AllowedIPs = 192.168.11.2/32

Klientská strana:

[Rozhraní]
PrivateKey = [SOUKROMÝ KLÍČ KLIENTA]
Address = 192.168.11.2/24
DNS = 1.1.1.1

[Peer]
PublicKey = [VEŘEJNÝ KLÍČ SERVERU]
AllowedIPs = 0.0.0.0/0
Endpoint = 10.11.12.5:56030

[Peer]

PublicKey = [CLIENT PRIVATE KEY] [Client Public Key]

AllowedIPs = 192.168.11.2/32

Tato část by měla být veřejný klíč klienta v konfiguraci serveru

Je pravděpodobně problém s firewallem. Windows má tendenci považovat VPN síť WireGuard za “veřejnou”, což způsobí, že zahodí všechny příchozí pakety, pokud se nějak nedají do vztahu s dřívějším odchozím provozem. Nejsem si jistý, jak Windows vlastně pozná, že VPN je “přátelská”. V žádném konfiguráku to není. Podle mě je možné změnit profil konkrétního síťového rozhraní pomocí nějakého příkazu PowerShell.

Omlouvám se, to byla jen chyba překlepu. Je to veřejný klíč klienta.

Mám na obou počítačích povolen Windows Firewall. Oba jsem jej pro účely odstraňování problémů vypnul; žádný výsledek.

Pingnu 192.168.11.2 ze serveru a 192.168.11.1 z klienta, ale nic víc. Na serveru není žádné směrování.

Zkontroloval jsem směrovací tabulku na klientovi a vidím, že server je přidán jako trvalá cesta:

0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.11.1 Výchozí

Zkoušel jsem následující příkaz na straně serveru, protože přeposílání hlásilo “zakázáno”, ale nepomohlo to. Připojení z klienta po změně nic nezměnilo. Připojení na straně serveru nic nezměnilo, jen resetovalo příznak přeposílání na zakázáno.

Set-NetIPInterface -ifIndex 48 -Forwarding Enabled

Vyřešeno podle kroku 3 v tomto článku: https://www.henrychang.ca/how-to-setup-wireguard-vpn-server-on-windows/

Tj. spuštěním tohoto skriptu: https://gist.github.com/igoravl/db02a8769fd6af3028f7