Snažím se automaticky vytvořit VPN profil pro Windows 10 pro všechny uživatele, kteří se přihlásí k počítači. Pomocí Sonicwall Mobile Connect z obchodu pro firmy mohu zařízení nakonfigurovat tak, aby byla aplikace nainstalována pro všechny uživatele, kteří se přihlásí k počítači, takže toto je jen rozšíření pro další automatizaci procesu.
Vzal jsem si customconfiguration z jiného příspěvku na tomto fóru.
Můj problém je, že mohu přidat profil pro aktuálního uživatele, ale příznaky AllUserConnection a UseWinLogonCredential nefungují. Fungovaly by správně, pokud bych se pokusil nastavit profil bez třetího poskytovatele VPN.
Také jsem zkoušel přidat profil bez AllUserConnection a UseWinLogonCredential, a poté použít Set-VPNConnection s příznakem -ThirdPartyVPN, ale obojí hlásí chybu, že parametr je nejednoznačný nebo “systém nemůže najít položku telefonního seznamu pro toto spojení”.
Jakékoli návrhy na obcházení tohoto by byly velmi oceněny. Je vůbec možné přidat spojení do globálního telefonního seznamu s aplikací třetí strany?
Lepší by bylo pravděpodobně předem načíst NetExtender a určit profil spojení, místo Mobileconnect s PowerShellem. Aplikace Mobileconnect je podle mých zkušeností docela mizerná.
Díky za upozornění, původně jsem nepoužíval CustomConfiguration, ale přidal jsem ho, když jsem četl o podobném problému někoho jiného, myslel jsem, že by mi to mohlo pomoci. Zítra to zkusím znovu bez toho, i když jsem předtím dostával podobné chyby AmbiguousParameter.
Uprava:
Čtení těchto seznamů znovu mi připadá, že nemohu mít PlugInApplicationID a UseWinLogonCredential/ AllUserConnection. Ach jo.
Myslím, že některé modely nebo revize firmwaru nefungují s starou aplikací? Mohlo by to být špatně, ale jistě se snaží vás přimět k použití MobileConnect.
To děláme nyní, ale máme tolik problémů s NetExtender, že jsme zkoušeli SMA na chvíli a zjistili jsme, že je mnohem stabilnější, nyní je těžké to nasadit.
Momentálně je to 50/50, jestli se na stroji, který naskenujeme, nainstaluje NetExtender dobře nebo je tak rozbitý, že jej odinstalujeme a znovu nainstalujeme…