Vyzkoušel někdo přejít z NordVPN na ProtonVPN?

Zvažuji obě možnosti, ProtonVPN je skvělý, ale NordVPN je levnější. Jaké jsou důvody těch, kteří přecházeli?

Nedávno jsem přešel, protože jsem chtěl začít používat Protonmail a registrace na placenou službu, která zahrnuje VPN, mi dávala smysl. Cena je s Nord určitě dobrá, ale u nich jsem zažil několik výpadků, zatímco Proton je zatím stabilní. Je to jen pár měsíců, takže to není velký vzorek, ale snad to pomůže.

Přešel jsem z Nord->Tunnelbear->Proton. Opustil jsem Nord, protože moje data byla součástí jejich datového úniku v roce 2019, takže moje důvěra v ně je poměrně nízká. To samozřejmě neznamená, že se to stane znovu, jen je to možné.

Přesedlal jsem z SurfShark poté, co se sloučili s Nordem, jestli to počítá.

Cena SurfShark byla také nižší, ale hráli si s kill switch a přídavnými aplikacemi namísto zaměření na jejich VPN službu.

Proto jsem přecházel.

Přesedlal jsem od Nordu, když unikly jejich klíče, a nenaznačili to ani později.

Databáze zákazníků NordVPN byla hacknuta. Nejen jednou, ale dvakrát…

Byl jsem na Nordu roky a měl jsem s tím skvělé zkušenosti. Před pár měsíci jsem přecházel na Proton, protože mám jejich neomezený plán, který zahrnuje VPN. Dosud jsem měl dobrý servis s Proton VPN. Myslím, že bych doporučil jednu z těchto služeb.

Edit: Protonův mail je rozhodně stojí za měsíční poplatek, s bezplatnou VPN službou. Tak to vidím.

Byl jsem na Nordu, ale odešel jsem, protože mě stále žádali, abych změnil své heslo na více než 30 znaků, a nemají možnost “ticho”.

Teď přeskakuji mezi ProtonVPN a Mullvad. Většina věcí funguje (není blokováno) na Mullvad.

Jediné VPN, které potřebujete, je MullVad. Děkujte mi později. 5 dolarů měsíčně, žádný nesmysl, skvělé rychlosti, opravdu anonymní (klíč k účtu je všechno, co dostanete). Už nikdy zpět k NordVPN nebo Proton.

Tak jsem téměř vyzkoušel všechny VPN služby a Mullvad je podle objektivního pohledu nejlepší.

Právě jsem to udělal nedávno a koupil dvouletý plán. Fungovalo to lépe pro mě na Netflixu.

Zůstanu tady. Váš účet Visionary má dostatek VPN připojení a nedávno jsem získal 3TB úložného prostoru po zvýšení kapacity.

rychlosti jsou odpad, nepoužívejte. neustálé throttling na jejich P2P servery

Zdá se, že Nord je pouze levnější během počáteční doby, a poté přecházíte na roční plány za plnou cenu. V tomto ohledu je Proton levnější.

Lepší zákony o ochraně soukromí jsou v Protonu, protože je ve Švýcarsku. Jste víc zabezpečení, žádné úniky dat a je levnější než Nord, protože po roce se vrací na běžné ceny.

Vyzkoušel jsem Proton posledních několik dní. Zřetelně pomalejší rychlosti než Nord a méně spolehlivý výběr “nejrychlejšího” připojení. Více výpadků. Není to špatné, ale ani zdaleka tak rychlé jako Nord. Nakonec jsem dostal refundaci.

Mé názory jsou, že Nord je pravděpodobně dostačující, pokud potřebujete jen “dobré” soukromí pro průměrného uživatele internetu a dodržujete základní bezpečnostní opatření (pravidelně měníte hesla, používáte 2FA atd).

Ale jen abych nebyl bot od Nordu: pokud máte skutečné závažné obavy o soukromí při používání internetu nebo si myslíte, že jste cíleni, rozhodně bych šel s Protonem a toleroval některé drobné nedostatky služby. (Nakonec pokud jste cíleni, je třeba používat řadu dalších praktických opatření nad rámec běžného VPN).

Chystám se přejít od Nordu z tohoto důvodu. Moje služba se odpojuje alespoň půl desítkykrát denně jak na iPhonu, tak na MacBooku.

Také jsem upgradoval na neomezený plán. Kromě VPN je tu i 500 GB úložného prostoru jako bonus!

Já jsem to udělal ze stejných důvodů. Můj NordVPN se odpojoval neuvěřitelně často a protože jsem měl aktivovaný kill switch (předpokládám), odmítlo se znovu připojit a musel jsem restartovat notebook. S Protonem jsem zatím neměl žádné problémy, a protože jsem se zaregistroval do balíčku, dávalo to smysl prostě opustit Nord.

Měl jsi špatnou zkušenost s Protonem?