Ahoj kluci, zajímá mě, jestli s tímto problémem nemá někdo jiný:
Moje VPN funguje úplně v pořádku, ale pokaždé, když otevřu notebook, objeví se vyskakovací okno s nápisem “Vyžadováno pozornost” tučně červeným písmem a tlačítkem “Otevřít preference”, na které můžu kliknout a následně potvrdit “Povolit” pro něco v Cisco. To se stalo před časem, věřím, a udělal jsem vše podle toho, co je v nastavení pod Přepínání, kde bylo tlačítko “Povolit”. Ale teď už v nastavení není žádné tlačítko a toto okno je otravné a stále se objevuje. Mám strach, že příští čtvrtletí bude potřeba to opravit a nebudu se moci připojit k VPN kvůli domácím úkolům apod.
Nepamatuji si přesně, co to říkalo, ale když to zase uvidím, udělám screenshot a ukážu vám to.
Ano, ta chybová zpráva byla matoucí, protože VPN CISCO AnyConnect by vám nedal možnost kliknout na preference Big Sur. Jak vysvětlili ostatní, stačí odinstalovat a znovu nainstalovat AnyConnect a dostanete aktualizované rozhraní. Poté chyba zmizí a vše bude fungovat jako dřív (musel jsem to projít před několika týdny).
Můžete zkusit odinstalovat VPN a znovu nainstalovat. Stačí hledat „odinstalovat Cisco Anyconnect“ nebo co to je. Pak postupujte podle pokynů, jako byste instalovali poprvé.
Toto vyskakovací okno se objeví, protože Cisco Client není Oficiálně schválený™. Ta věc v nastavení je jen bezpečnostní funkce, kterou Apple zavedl, aby řekl „jsi si jistý, že chceš spustit tento program?“