Výhody / nevýhody VPN

Proč bych měl / neměl bych používat Google VPN?

Pro: Soukromí

Proti: Mírně vyšší datová spotřeba a mírně pomalejší internetové rychlosti

Všiml jsem si více případů, kdy je můj přístup zpožděn kvůli nastavování a vypínání tunelu. Používám to již dva týdny při cestování a nakonec jsem to vypnul.

Přeji si, aby bylo jednodušší přepínat mezi zapnutím a vypnutím, protože bych to používal pouze, když jsem připojen přes hotelové WiFi. Jinak mám LTE, domácí WiFi nebo pracovní WiFi.

Soukromí a přechod je skvělý. Nicméně jsem si všiml, že když používám VPN na určitých nezašifrovaných hotspotových WiFi, nemohu vůbec surfovat na webu, nevím proč.

Z nějakého důvodu zpomalila internetové rychlosti na mé kancelářské WiFi na nepoužitelnou úroveň. Vypnul jsem to.

Nevýhoda: Někdy to nefunguje. Když se připojím k pracovní WiFi, ztratím úplně připojení k internetu…

Pro: Přechod mezi sítěmi bez výpadků připojení

Tento článek pojednává o starší Funktionality Automatického WiFi, ale vysvětluje i, proč je VPN užitečné.

Je nějaký důvod, proč bych měl používat Google VPN místo 3. stranových aplikací jako 1.1.1.1?

Nefunguje to zvlášť dobře, pokud jezdíte metrem. Časté výpadky a opětovné připojování sítě (a potenciální přepínání sítě) to skutečně zabíjí.

Aby bylo možné VPN zapnout, je upozornění o používání mobilních dat ke zlepšení pomalého wifi. Bude to stále využívat data, pokud mám vypnutá mobilní data?

Používám to pouze mimo domácí WiFi. Vždy to zapnu před připojením k veřejné WiFi. “Mírně pomalejší internetové rychlosti” by mělo být změněno na “mnohem pomalejší internetové rychlosti”, ale stále je to dost dobré pro streamování, atd. Ale pokud chcete aktualizovat aplikace na telefonu, bude to trvat 3-5krát déle s VPN aktivní na rychlé WiFi jako můj Gigapower.

Mám na svém zařízení chybu, která neustále odpojuje WiFi, když je VPN zapnutá.

Výhody: Hackeři nemohou vidět vaše bankovní kód PIN pro vaši banku, která je příliš hloupá na používání SSL.

Nevýhody: Google vás může sledovat.

Nepoužívejte ho, pokud se opravdu nebojíte odposlechu.

Nevýhoda: nelze používat s jinými VPN, jako je Blokáda. Blokáda mi opět umožnila pohodlně prohlížet na telefonu. Už se nemůžu vrátit zpět.

Výhody:

• Zabraňuje lidem sledovat vaše WiFi v kavárnách nebo hotelích

Nevýhody:

• Obchází věci jako Pi-hole, které blokují reklamy pomocí DNS blacklisting. Takže dostanete reklamy i na domácí WiFi při používání Google VPN.

• Žádná záruka soukromí od Google.

• Používá více dat; mírně klesá výdrž baterie.

• Nefunguje většinou na firemních WiFi sítích kvůli blokování UDP a běžných TCP portů VPN (to je případ mé práce). Místo toho aplikace Fi používá mobilní připojení, protože se nemůže připojit k VPN přes WiFi. VPN služby jako Private Internet Access umožňují používat TCP port 443 pro VPN, což řeší tento problém, ale Fi VPN žádné nastavení neumožňuje.

VPN na mém Moto X4 dnešní den spálil 25 % mé baterie. Něco je v nepořádku :thinking:

Moje pracovní WiFi blokuje Reddit, tak používám VPN, když jsem tam, abych se tam dostal.