Právě jak popisuje název. Nějaký měsíc nebo tak od posledně začala všechna zařízení v mé síti detekovat téměř všechny webové stránky a aplikace jako moje lokalizační nebo jazykové nastavení jako francouzské, i když jsem v USA (přesněji v NY). Nic jsem nezměnil (což vím nebo si pamatuji), co by mohlo způsobit tento problém. Mám Firewalla gold SE s verzí boxu 1.9790 (110f6379) a verzí aplikace 1.6.4(68) na mém Androidu a 1.63.1(1) na iPhonu. Můj firewalla je nastaven v režimu routeru s připojeným DNS od ControlD k modemu Spectrum ISP. Z firewally mám připojený Linksys WRT3200AC s OpenWrt v režimu AP. Používám VPN na firewalla, ale je aktivní pouze na jednom zařízení (Ubuntu server) a umístění VPN je NY. Tento setup mám asi rok a zatím bez problémů, dokud tentokrát. Nemohu najít žádné nastavení v Firewalla, OpenWrt nebo ControlD, které by vysvětlilo, proč se webové stránky začaly zobrazovat jako francouzské. Dočasně jsem zapnul nouzový režim v firewalla i vypnul ControlD, ale bez úspěchu. Všechno traceroute a ping ukazují IP adresy a domény v USA. I webové stránky jako https://whoer.net a https://ipleak.net/ ukazují moji IP a lokalizaci jako NY. Přesto však téměř všechny ostatní webové stránky, které navštěvuji, detekují moji lokalitu jako francouzskou. Vím, že to není problém s zařízeními nebo prohlížeči, protože jsou nastavené na angličtinu a US, a když opustím domácí síť, weby se ukazují správně v angličtině. Nedávno jsem byl s přítelkyní koupit nový notebook Dell s Windows 11, a ten také detekuje weby jako francouzské. Můžete mi poradit, co by to mohlo způsobovat?
Pokud to dokáže firewalla, asi vám budeme účtovat víc
určitě to nesouvisí s firewallem. Doporučuji zkontrolovat používání VPN, změnit DNS zpět na DNS vašeho ISP a odtud pokračovat.
To samé se mi stalo. Myslel jsem, že mi selhávají oči.
Vypnul jsem všechny VPN a změnil DNS zpět na DNS svého ISP, ale žádný rozdíl. Stále mi weby ukazují jazyk a lokalitu jako Francii.
Našel jste nějaké řešení?
Můj hlavní počítač je připojen přímo k firewalla přes Ethernet, ne přes můj OpenWrt router. Takže stále mám podezření, že se něco změnilo na firewallu, co způsobilo tento problém. Ale co přesně, to zatím nedokážu zjistit.
Naučil se francouzsky.
Nastavil jste VPN klienta? Vážně, firewalla nemůže změnit vaši polohu nebo WAN IP…
Rozumím tomu, že říkáte, že firewalla to nemůže udělat. Ale jak jsem již zmínil, vypnul jsem všechna VPN nastavení (jediné aktivní bylo nastavené na NY VPN server) a změnil DNS zpět na DNS svého ISP ve firewalla, a problém stále přetrvává. Také když opustím svou síť (nepoužívám VPN), problém zmizí. Pokud firewalla to nedokáže, máte nějaké jiné nápady nebo vysvětlení, co by to mohlo způsobovat? Protože žádná jiná síť, ke které se připojuji, nepoužívá firewalla (alespoň zatím vím). Takže když jsem doma, připojen k němu a mám tento problém, jedinou věcí, co mě napadá, je hardware firewall v síti, která je připojena. Existují nějaké logy ve firewalla, na které se mohu podívat, nebo když se přihlásím přes SSH, je něco, co bych mohl zkusit nebo hledat?