VPN router? Jsem zaměstnanec práce z domova a chci vědět, jestli mi pořízení VPN routeru zabrání v tom, aby viděli, kam cestuji? Také, jestli připojení VPN routeru k firemnímu notebooku ukáže, že používám VPN?
Pokud je to firemní počítač, pravděpodobně mají software, který odhalí vaši polohu, i když používáte VPN.
Pokud na daném počítači žádný software nemají, použití VPN routeru může účinně zakrýt vaši skutečnou polohu. Pokud používáte komerční VPN službu, firma to může snadno zjistit, což může být podezřelé nebo v rozporu s jejich politikami. Pokud nakonfigurujete VPN server ve svém domě a poté použijete VPN klienta na routeru, který cestuje s vámi, vždy se bude zdát, že jste doma.
ALE, pravděpodobně se někdy stane, že VPN odpadne nebo se omylem připojíte bez ní, takže buďte připraveni přijmout důsledky, pokud se vydáte touto cestou.
Jak mohu zjistit, jestli mají software nainstalovaný?
Děkuji za skvělé rady.
Máte nějaké doporučení na konfigurace VPN serveru/routeru, které tak snadno nevypadnou?
Díky!
Pokud bych vytvořil vlastní VPN a připojil 3 routery v různých státech, umožnilo by mi to používat streamingové služby jako Hulu TV a obejít pravidlo v jednom domě?
Kdyby pracovali v IT, tak by se tady nedoptávali na IT otázky. Nebuď hlupák.
Nepracuji v IT. Jasně bych se neptal.
Mnoho společností používá software pro správu/deploy, který ukládá instalace, aktualizace, monitoruje atd., což by bylo určitě varovným signálem pro tento účel. Ale opravdu jakýkoli počítač, který vám firma poskytne (a na kterém nesmíte provádět čisté instalace), je podezřelý.
Ano, správná konfigurace VPN by mohla umožnit vzdáleným uživatelům přístup na web, který bude vypadat, že přistupují z jediné adresy, která hostí VPN server.
Je nějaký způsob, jak to zjistit?
Můžete zkontrolovat všechny aktivní procesy běžící ve Správci úloh/Monitoru aktivit, ale pochybuji, že to bude úplné.