Na svém osobním MacBooku používám VMWare Horizon k přístupu na pracovní plochu, když pracuji z domova. Pokud nastavím VPN jako NordVPN na svém osobním notebooku, bude se tato IP adresa zobrazovat ve VMWare?
Scénář: Obvykle pracuji z Londýna a chtěl bych pracovat v zahraničí. Pokud na svém osobním MacBooku nainstaluji VPN, mohu vyjet do zahraničí, zapnout VPN a poté přistupovat ke VMWare Horizon z cizinny… bude to vypadat, jako bych stále byl ve Velké Británii pro tým kybernetické bezpečnosti v práci…?? Děkuji předem.
Alternativní řešení vítána! P.S. Mám nemocného člena rodiny a toto bude krátkodobé řešení na 1/2 týdne v roce, takže nechci utrácet hodně peněz za řešení.
Pokud budou podezřívat, že pracujete v cizině, budou schopni zjistit, že se připojujete z VPN IP adresy. Raději to proberte se svým šéfem, než se snažit být nenápadný.
Ačkoli to může fungovat, varuji vás, že jsem viděl spoustu problémů s uživateli, kteří se pokoušeli připojit ke Horizon přes veřejné VPN, protože ne všechny VPN služby umožňují potřebné porty pro úspěšné připojení k Horizon.
Také, i když se připojíte k VPN serveru ve vaší domovské zemi a budete mít IP adresu z vaší země, někdo ve vaší firmě může být podezřívavý a zjistit IP, z které se připojujete, a zpětně dohledat, že patří VPN společnosti. Ale pokud o vás nemají podezření a nebudou to aktivně sledovat, nic je v infrastruktuře Horizon neupozorní.
Pokud máte nemocného člena rodiny a potřebujete pracovat vzdáleně na krátkou dobu, promluvte si se svým šéfem a vysvětlete situaci. Nesnažil bych se skrývat, že pracujete mimo zemi, pomocí VPN.
Zjistí, že nejste tam, kde IP říká, od geolokačních dat na IP, asi ne.
Ale pokud jsou jako můj tým - aktivně sledujeme, odmítáme připojení a zvyšujeme upozornění na VPN IP adresy, takže si myslím, že v nejlepším případě se nic nestane, v druhém případě dostanete zprávu od někoho s otázkou. V nejhorším zablokují váš účet a založí incident s týmem pro kybernetickou bezpečnost.
Proč si raději nepošlete e-mail svému týmu kybernetické bezpečnosti s tím, že „hele, jedu do X na návštěvu nemocného člena rodiny. Budu pracovat vzdáleně odsud, dokud tam jsem.“
Jen vám to oznamuji, pro případ, že by mé přihlášení spadlo do alertu.“
Věřte mi - takové věci oceníme, protože nemusíme tolik vyšetřovat.