VPN na Starlinku

Ahoj všichni, třeba mi komunita tady pomůže.
Minulou zimu jsem nainstaloval síť Starlink na farmě ve Španělsku.
Nyní je otázka, jak se dostat k spolehlivému VPN (Německo) pro provoz nebo zda jsou nějaké doporučení na poskytovatele, kteří byli zvlášť úspěšní?
Díky za vaši pomoc :folded_hands:

Mám NordVPN. Zdá se, že funguje dobře. Mají servery v Berlíně a Frankfurtu.

Používám http://www.privateinternetaccess.com, mají servery v Německu: https://www.privateinternetaccess.com/vpn-server

Používám Cyberghost a OVPN.com.

Oba obecně skvěle fungují, ale buďte připraveni na občasné výpadky. Například když používám VOIP / WhatsApp hovor přes Starlink + VPN, každých cca 15-30 minut se nemůžete slyšet, protože se znovu připojuje. To je ta špatná stránka.

Proto jsem zřídil další SSID, který jde přímo přes Starlink, pro VOIP hovory, což funguje opravdu hladce.

Mám Surfshark. Používal jsem OpenVPN nakonfigurovaný na routeru, ale nakonec umožnili WIREGUARD konfigurovatelný na routeru pro Open-WRT a DD-WRT. Mám Open-WRT GL.iNet “Flint” router nakonfigurovaný s Wireguard. Velmi spokojený s jeho výkonem, zvlášť vzhledem k cenovému bodu (Momentálně na Amazonu za méně než 100 USD)… Viděl jsem rychlost 300 Mbps ke Starlinku uprostřed noci na připojení Wireguard (Flint umí až 500 Mbps na Wireguard), takže s VPN rychlostí na Starlinku jsem na dobré cestě na nižší dobu. Surfshark je nyní vlastněn NordVPN, ale zůstává samostatnou VPN službou (Skvělá cena). Má servery po celém světě.

Používáme NordVPN na Starlinku bez problémů také.

u/Different_Day2826 díky za odpověď. Můžeš mi sdílet, jak jsi to nastavoval?
Pro mé porozumění.

• Přihlášení do síťě Starlink (s notebookem)
  • Získání účtu NordVPN
  • Spuštění NordVPN

Otázka:

• Je možné to takto udělat i přes mobilní telefon? (ptám se, protože uživatel není úplně typický pro notebook (ano, vím…)) :folded_hands:

PIA. To je podle mého nejlepší volba. Používal jsem to několik let na satelitním internetu.

V jaké oblasti se nacházíte?

Majitelé sítě Starlink chtějí sledovat německou televizi. :smiling_face:

Dál přispívám. Nord je v pohodě.

Pokud se ptáte, jak si nastavit jejich notebook přes mobilní telefon, nevím, jak to udělat. Můžete si pravděpodobně založit účet na telefonu a pak jim poslat přihlašovací údaje.

Pokud se ptáte, jestli může uživatel provést všechno na mobilním telefonu, odpověď je většinou ano. Mohou si nainstalovat NordVPN na telefon.

Nakonec, pokud chtějí VPN používat na notebooku, budou si muset stáhnout a nainstalovat NordVPN na svůj laptop.

Ach, byl jsem příliš nejasný ve svém vyjádření, omlouvám se. Chci spustit VPN v celé síti. Podle mého porozumění to musí být nějak připojeno k routeru.

Cílem je, že nastavíte VPN jednou a veškerá zařízení v síti (zejména TV) jsou přesměrována.

Á, promiň, to jsem nikdy nedělal. Vím ale, že pokud to tak chceš udělat, budeš potřebovat třetí stranu router, na kterém poběží VPN.

Možná toto pomůže.

https://nordvpn.com/blog/setup-vpn-router/