Poslední dny jsem četl o poskytovatelích VPN, jejich výhodách a nevýhodách a jako u všeho i zde jsou pro a proti. Zkusím to udělat stručně. Při pohledu na mnoho webových stránek se zdá, že všichni jsou nadšení z IPvanish, natolik, že si říkám, jestli je IPvanish tak dobrý nebo jestli jde jen o to, že je propagují. Nedávno jsem koupil nový Nvidia Shield TV Pro a moc se mi líbí, tak jsem přemýšlel, co k tomu přidat – první na řadě je VPN. Jsme v USA, koukáme ven… Většina recenzí je z Evropy, zaměřených na USA… Nejsem si jistý, jestli to při výběru VPN hraje roli, předpokládám, že podporují obě strany byznysu? Naše zájmy jsou hlavně v streamingu a s účtem Real Debrid.
Naše rychlost stahování je 400 Mbps a nahoru 20 Mbps, takže by náš internet měl zvládnout jakékoliv poklesy rychlosti bez problémů. Jeden člověk řekl, že IPvanish nemá kill switch… Mám se o to starat? Mám to nainstalovat jen na Shield a používat to pro všechno, nebo zvlášť pro každý doplněk? Jak už jsem řekl, jsem zmatenej počtem poskytovatelů a používáním VPN. Vyhledával jsem VPN, ale nenašel jsem odpovědi na tyto otázky. Pokud se podívám na různé webové stránky, zdá se, že propagují IPvanish z nějakého důvodu… (příklad by byl Troypoint, Kinkade a další) Nejsem v této chvíli zaměřen na cenu, chci jen vědět, která VPN funguje nejlépe 
Díky za jakékoliv rady, které mi můžete dát.
Nejprve musíte vědět, že tyto webové stránky propagující VPN jsou placené za to, aby to dělaly. Reklamy VPN služeb jsou horší než reklamy na Viagru! Většina používá čistou taktiku strachu. “Získejte VPN, nebo vám bude zničeno vaše zařízení! Zaplaťte nám nyní a ochráníme vás!” Dříve prodávalo “ochranu” pouze mafiánské uskupení.
Druhá věc je, že byste si měli položit otázku, proč VPN chcete. Pokud stahujete software přímo z torrentových webů, měli byste si ho pořídit. Pokud děláte něco vážně nelegálního, potřebujete VPN. Pokud chcete, aby váš ISP neviděl, že streamujete obsah, stačí využít službu Debrid. Já osobně používám Debrid ke stahování softwaru z torrentových stránek (šeptem).
Použití VPN přesměruje vaše připojení a čím delší je trasa, tím více problémů v připojení riskujete. Uživatelé v jiných zemích mají větší problémy, takže v závislosti na lokalitě možná budou muset VPN používat. My v Severní Americe máme to jednodušší. Ačkoli Kanaďané, kteří chtějí přístup k US Netflixu (lepší výběr), to dříve dělali pomocí VPN. Nevím, jestli to stále funguje. Nicméně Kodi vám poskytne veškerý obsah Netflixu, takže účet Netflix je zde zbytečný.
Teď VPN nepoužívám, protože potřebuji jen Real Debrid, ale když jsem potřeboval, používal jsem NordVPN, když jsem chtěl sledovat obsah z USA.
Mám nastavený Surfshark na mém Shield Pro, dobré rychlosti streamingu a koupil jsem ho levně přes r/vpncoupons, stojí to za to zkontrolovat tam.
Mullvad je dobrý na VPN, ale je to zbytečné pro Kodi.