“VPN Google Fi zvyšuje datové využití asi o 10%” - Nastavení nástrojů sítě Fi v aplikaci Fi
Tak jsem se již od Androidu 10 v aplikaci Fi neviděl a vlastně si myslím, že jsem ji od roku 2017 neotevřel, kromě aktivace tohoto Pixel 3, takže tohle tam může být už dlouhou dobu, ale… zřejmě jsem používal o 10 % více dat, než jsem chtěl.
Pokud někdo používá Blokada k blokování reklam, po upgradu na Android 10 začal Blokada vypínat. Da da duhhhhh, bylo to buď po Androidu 10 nebo aktualizaci aplikace Fi, která vypínala Blokada, aby mohla aktivovat VPN Fi. Před vydáním Androidu 10 jsem s tímto problémem neměl, takže jen na vědomí, pokud máte stejný problém s Blokadou.
Téměř všechny VPN způsobují větší spotřebu dat
Používám VPN pouze na veřejném WiFi
Víte, že VPN obvykle stojí měsíční poplatek, že? A Google jej zahrnuje zdarma pro ty, kteří ho chtějí zapnout. Po celou dobu, co používám VPN na Fi, tam byl tento údaj o spotřebě dat.
Mnoho služeb Google je zdarma, ale stále je to něco, za co platí, a musí pokrýt své náklady, stejně jako jakékoli podnikání. Obvykle tím, že shromažďují data pro svůj reklamní byznys.
Bezplatné služby by měly být posuzovány podle jejich nákladů, protože nic není opravdu zdarma. J
Díky za příspěvek na /r/GoogleFi! Pokud máte problémy, včetně získání pomoci od podpory, zvažte vytvoření žádosti na Redditu.
Jsem bot a toto bylo provedeno automaticky. Pokud máte jakékoli otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subredditu.
Vtipné, že jsem právě před 5 minutami otevřel aplikaci Fi a viděl toto poprvé! Vzhledem k tomu, že nepoužívám žádná data, mě to neznepokojuje. Máte možnost vypnout VPN. Většinu času jsem na WiFi doma.
To může být pravda, ale když byla hlavní předností, zapínala se pouze, když se připojíte k nezabezpečenému WiFi. Nyní je vždy aktivní, pokud ji máte zapnutou, a zdá se, že to začali dělat v listopadu 2018. To znamená, že pokud jste po nasazení změn nezasáhli, zvýšili si sami příjmy o 10 % pro uživatele dat přes mobilní síť.
Pokud ji máte zapnutou, je vždy aktivní, pokud ne, musíte ji zapnout v aplikaci při připojení k WiFi a vypnout při odchodu.
a Google ji zahrnuje zdarma
A vidí veškerý váš provoz a shromažďují o tom data. Společnost, která většinu svých příjmů získává prodejem reklam… a zahrnuje to jako ‘funkci’ na získání zákazníků od mnohem levnějších MVNO…