VPN aplikace pro Shield, které vám umožní připojit se k vlastnímu koncovému bodu

Ahoj všem,

Mám Nvidia Shield Pro (2019), ke které bych se rád připojil prostřednictvím VPN k síti své práce, abych mohl zobrazovat obsah, který je tam hostován.

Všechny VPN aplikace, které vidím, jsou na měsíční předplatné a umožňují připojení na různá místa na světě podle vašich potřeb. Já jen chci připojit ke své pracovní stanici s pevnou IP a je to.

Lze to udělat pomocí nějaké aplikace na Obchodě Play?

Jakákoli pomoc nebo rada by byla velmi oceněna.

Záleží na tom, jakou VPN vaše pracoviště používá. Budete potřebovat konfigurační soubor klienta od svého pracoviště, abyste se připojili.

Tailscale. Není třeba manuálně probojovávat díry ve vašem firewallu. Nechte Tailscale, ať to udělá za vás. Čas na nastavení je tak rychlý, že si stačí vytvořit účet a nainstalovat klienty.

Povoluje vaše práce připojení z jakéhokoli zařízení? Obvykle jsou zde politiky, které by to měly zabránit. A to je způsob, jakým se ransomware/malware šíří v sítích. Ze soukromých zařízení, pak se přesouvají dál.
Ale možná máte důvod, například úpravu videí nebo jiné.

Díky. Někdo mi to doporučil, nainstaloval jsem to a přesně tohle jsem hledal. Díky za čas na odpověď.

Spravuji VPN, mohu konfigurovat PPTP, IPSEC, OpenVPN, L2TP… Stačí mi klient, který mohu nakonfigurovat s detaily.

Chci jen flexibilnější VPN klient než ty, které jsou přednastavené v Obchodě Play. Takový, kde si vyberu IP svého připojovacího bodu.

No, jsem majitelem, takže si dávám povolení!!

Zde je odkaz na klienta: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.blinkt.openvpn

Osobně bych nikdy nespojoval domácí “osobní” a firemní zařízení. Každý je svým právem. Ale já pracuji jako sysadm a zkušenosti ukazují, že je to obvykle špatný nápad. Dokonce i velké firmy jako LastPass měla útok kvůli kompromitovanému osobnímu domácímu zařízení.

Ale chápu váš pohled, pokud je firma malá, ale co nerozumím, je, co na síti firmy máte přístupné a nemůžete se ke všemu dostat doma (kromě několika podniků).

Děkuji moc, to je skvělé. Zkusím to zítra.

Jen jsem rychle kouknul, vypadá to přesně, co jsem hledal. Ještě jednou díky. :+1:

Měl jsem dotaz ohledně VPN softwaru, protože jsem nemohl najít něco vhodného. Několik užitečných odpovědí mě nasměrovalo správným směrem.

Ostatní detaily jsou nedůležité pro důvod, proč jsem začal tuto diskusi, ale můžete si být jisti, že mám pokrytou bezpečnostní stránku. (Jsem v podobné práci jako vy)