Více zařízení používá stejnou IP adresu

Stále mi přicházejí tyto chyby na dvou našich sítích, 172.17.10.0/23 a 172.17.20.0/23.

Jedná se o UDM-Pro, vše je nejnovější verze. Žádná historie na předchozích verzích, protože je to nová instalace. Na síti nejsou žádné jiné DHCP servery.

Doba pronájmu na obou sítích je nastavena na 24 hodin. Dne 11. večer jsem změnil obě sítě z /24 na /23.

Na síti .10 máme aktuálně 50 klientů a na síti .20 je jich 30. Nikdy nebude více než 150 klientů mezi oběma sítěmi.

Všechna naše zařízení Unifi mají statické IP, všichni ostatní klienti jsou DHCP. Klienti sdílející stejnou IP adresu jsou telefony, tablety a počítače. Žádné MAC adresy nejsou stejné.

Máte nějakou představu, co to způsobuje, a jak to opravit?

Ahoj! Děkujeme za příspěvek na r/Ubiquiti!

Tento subreddit je zde, aby poskytoval neoficiální technickou podporu lidem, kteří používají nebo chtějí proniknout do světa produktů Ubiquiti. Pokud jste již ve svém příspěvku nebyli podrobní, věnujte čas jeho úpravě a doplňte co nejvíce užitečných detailů.

Prosím, přečtěte si a porozumějte pravidlům na postranním panelu, protože příspěvky a komentáře, které je porušují, budou odstraněny. Všechny off-topic příspěvky vložte do týdenního off-topic vlákna, které je přilepené na vrcholu subredditu.

Pokud vidíte, že někdo šíří dezinformace, snaží se ostatní uvést na scestí nebo jedná jinak nevhodně, nahlaste to!

Jsem bot, a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máte jakékoliv otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subredditu.

Šel jsem na cílového klienta a podíval se na DHCP server, který používal.
Můj digitální signage vysílač měl DHCP službu, která není v dokumentaci.

Zažil jsem toto chování u některých IP kamer, které mají jak Wi-Fi, tak kabelové možnosti, a původně byly připojeny přes Wi-Fi a poté přesunuty na Ethernet. Vím, že to nedává smysl, protože MAC adresa je odlišná pro každý typ rozhraní. Zjistil jsem, že v mém případě to způsoboval nesprávně fungující unmanaged switch uprostřed.

Toto jsem už zažil, ale nikdy jsem nevěděl, co to způsobuje.

Obvykle jdu do nastavení jednoho z klientských zařízení s duplicitní IP a přiřadím mu statickou IP, o které vím, že je volná. Nechám to chvíli tak, a pak odstraním statické nastavení. Normálně si zařízení zachová přiřazenou IP, ale chová se správně v budoucnu.

Více WAN u mých serverů má toto

Mám unraid server s různými dockery a VM a také dostávám tuto chybu pro svou unraid IP.

Měl jsem jeden přístupový bod směřující na jiný přístupový bod jako bránu. To jsem opravil, uvidíme, jestli to pomůže.