Uživatelé Roku v UK - jak získáváte UK kanály?

Jsem v UK. Žiji v UK. Můj ISP je BT. Můj Roku 2 byl zakoupen v UK.

Kdykoli se registruji na Roku, vidím pouze kanály z USA, nikoli z UK. A když aktivuji svůj Roku 2, vidím tam také jen kanály z USA.

Pokud se zaregistruji přes síť svého zaměstnavatele (také v UK), je to stejné. Nemohu vidět žádné kanály z UK, pouze z USA.

Strávil jsem chvíli na LiveChat s technickou podporou Roku a podařilo se mu násilím přidat některé UK kanály do mého zařízení, ale ne všechny. A nemohl změnit účet tak, aby zobrazoval seznam UK kanálů.

Četl jsem, že výběr kanálů je určen DNS nastavením během registrace a aktivace zařízení, ale adresy, ze kterých se připojuji, jsou podle nástrojů GeoIP identifikovány jako ve Velké Británii; proč to Roku nedokáže správně rozpoznat?

Než někdo navrhne, mám BT Homehub 3, takže nemohu změnit DNS nastavení.
Nedokážu změnit nastavení sítě na zařízení.

Nemám náhradní router a nechystám se kupovat nový, když za méně peněz mohu koupit Now TV box a nemít s tímto vším problémy.

Jak získáváte seznam kanálů z UK? Děláte něco jinak? Je to možné jen změnou DNS na routeru nebo použitím VPN?

Rád bych si ponechal Roku, protože umí Netflix, ale nechápu, proč je tak složité nastavit správné kanály.

Aktualizace - 2015-02-05
Našel jsem řešení: aktivovat přes https://roku.co.uk/link (přijmout chybu certifikátu a pokračovat) a vytvořit nový účet jako součást tohoto workflow, včetně údajů o kreditní kartě.

To vede k účtu v UK s kanály z UK.

Pořád nevím, jestli je důležitější URL nebo přidání údajů o kreditní kartě na účet. Ale funguje to.

Nemám ponětí, jak problém opravit. Zkuste zařízení resetovat a zkusit to znovu s jiným internetovým připojením.

Kde jste si ho koupil? Myslel jsem, že je firmware zámčen na region.

Děkuji za odpověď.

Hmm. Nepodaří se mi pohodlně použít jiné připojení, pokud nezavítám otestovat sítě sousedů. Většina z nich má BT broadband, takže to pravděpodobně nebude fungovat ani u nich. Mohl bych to zkusit.

Kdybych mohl alespoň zaregistrovat účet s britským vzhledem (tj. seznam UK kanálů) pomocí jejich internetového připojení, byl by to slibný začátek. To by naznačovalo, že bych mohl zařízení aktivovat i odsud.

Stále však nevysvětluje, proč to jinde selhává.

Koupil v Currys/PC World.

Firmware je UK. Nemám to teď po ruce, ale na informační obrazovce bylo něco, co naznačovalo, že je to UK a ne od jiného státu.

Pro dočasné vytvoření nového připojení můžete vytvořit hotspot z telefonu. Pokud máte chytrý telefon a datový tarif.

Možná to zkusím. Ví někdo, kolik dat spotřebuje aktualizace firmwaru?

Aktualizace

Zaregistroval jsem nový účet přes svou mobilní síť (EE). Stále se objevují kanály z US na webu. Zkoušel jsem nastavit zařízení s připojením přes telefon, ale opět se ukazuje seznam US kanálů, což naznačuje, že to pravděpodobně nebude fungovat.