Upozornění: Forticlient VPN klient

Po třech dnech troubling, částečně protože uživatel je na druhé straně světa, jsem zjistil, že VPN klient 7.0.8 je naprosto nespolehlivý.

Existují apparently chyby, které způsobují, že funguje asi jen 10 % času, když jsou splněny podmínky MFA přes FortiToken a Windows 11. To je podle jejich podpory.

Použijte 7.0.7 nebo přejděte na 7.2.

Také jsme měli mnoho problémů s odpojením u verze 7.0.8, což je zřejmě známá chyba podle podpory. Schopnost zůstat připojen je dost důležitou “funkcí” VPN klienta. Na 7.0.7 jsme žádné problémy neviděli.

Verze 7.2.0 není bez svých problémů. Používáme dočasnou verzi 7.2.1 a je většinou lepší. Zeptejte se podpory, jestli můžete získat verzí 7.2.1.0772 nebo novější.

Používáme SAML SSO a od doby, co jsme aktualizovali Fortigate z verze 6.4 na 7.0, verze FortiClient 7.0 způsobuje chybu asi u 60 % případů, kdy nelze navázat VPN připojení, zatímco 7.0.8 řeší tento problém.

Mezitím na Macu 7.0.8 neumí použít externího prohlížeče pro přihlášení a 7.0.7 funguje bez problémů :man_shrugging:.

Měl jsem problémy s 7.0.8 na Windows 11. Nepodařilo se připojit. Downgrade na 7.0.7 a fungovalo okamžitě.

FortiClient nemůže zůstat připojený, což je známá chyba a bude opravena v FortiOS 7.4.1. Oprava nebude zpětně portována na 7.2 nebo 7.0.

(Sarkasmus, ale to je moje zkušenost s nedávnými chybami FortiOS. Ugh).

Verze 7.2.0 není bez svých problémů ani náhodou

Podcenění. 7.2.0 byla úplně rozbitá pro mě na čerstvé instalaci. Nemohl jsem ani začít VPN připojení.