Skoro před hodinou se můj telefon připojil k WiFi, ztratil připojení k internetu. Prohledal jsem to a zjistil jsem, že je to problém s mým DNS, ale zjistil jsem také, že pokud používáte DoH od společnosti Google Chrome, je to také blokováno. Ale pokud se odpojím od WiFi a používám své data, vše je v pořádku.
“MCMC říká, že dostalo mandát regulovat komunikační odvětví, chránit občany, včetně omezení přístupu k škodlivému obsahu.”
"Zatímco MCMC zvýšila své mechanismy blokování, existuje stále několik způsobů, jak obejít, včetně povolení Secure DNS (DNS přes TLS nebo DNS přes HTTPS) a VPN*."*
"Poslední krok vzbudil obavy a kritiku, protože by mohl být vnímán jako potenciální cenzura a omezení svobody projevu, pokud by byly zneužity. MCMC dříve podnikla kontroverzní kroky k blokování webů, včetně MalaysiaKini’s Undi.info, Sarawak Report a Medium."
Opravdu nasere, byl jsem uprostřed čtení a psaní svých příběhů na Fanfiction.net a najednou jsem ztratil spojení.
Pak si uvědomuji, že blokování DNS začalo. Už nemohu získat přístup nijak.
To je, čeho se Malajsie dopracovala.
Už to údajně implementují celostátně. Měl jsem stejný problém s mým prohlížečem a musel jsem přejít na VPN. Cítím, že to pocítí i spotřebitelé, nebo ne.
Máte tu odborníky? Je budoucnost tak děsivá, jak si představuji? Brzy zablokují více DNS, dokud nezůstane žádná dobrá? Existují nějaké alternativy, jak obejít tyto sračky s blokováním DNS kromě používání VPN a střídání DNS jednoho po druhém, dokud nebudou všechny blokovány (nebo je to prostě nemožné? Někdo ví?)
Díky předem.
Proč to dělají? Doslova nikdo v Malajsii nežádá o toto omezení internetové svobody. Proč jsou tak horliví, aby ztratili hlasy mladých lidí? Je Fahmi špion poslaný od PN?
- DoH u Chrome a Brave je pryč. Firefox by měl být v pořádku. Použijte NextDNS.
- nebo vypněte DoH/DoT v Chrome. Změňte DNS vašeho routeru na neovlivněné DNS servery. 8888, 1111, 9999 již nelze použít. Stačí googlit zdarma DNS.
*platí pouze pro Unifi.
To je nesmysl a oni to vědí. “Internetová bezpečnost” můj zadek. Jen tak za to dostávají zaplaceno. Nemělo to nic společného s internetovou bezpečností.
Nemohu se dočkat, až rozhodnou zablokovat pirátské/volné filmové stránky. To bude moje poslední kapka.
Člověče, do prdele… Proč jsem v této zemi
Musel jsem každý měsíc vydat 50 RM za VPN.. Není šance, že mi TM bude monitorovat internet.
Brzy nebo později najdou cestu i k metodě DOH.
A moje stahovače jsou mimo prohlížeč, takže VPN je potřeba.
Sakra, platím za internet, ty kurvado.
Jsme příliš inertní, musíme se na ulici pořádně bouřit.
Internet v Malajsii se stává televizí Buletin Tv3. Ukazují jen to dobré pro lid. Ostatní zakrývají. To je děs.
Dokonce ani Najib to nedělal
Kdyby byla zablokována DNS i za jeho vlády, málokdo by se dozvěděl o 1MDB
Máte doporučení na VPN službu, která má i blokování reklamy?
Jsem v Serembanu. Unifi toto začal prosazovat od 14:00 dnes. Pomocí cloudware se stále dokážu obejít.
Pokud to i toto zablokují, hello Mullvad VPN
Napodobujeme čínskou a ruskou cestu. Do prdele, tahle země je tak ztracená. ![]()
Stejně tak. Ale WiFi na mém telefonu je v pohodě s Warp.
Pro toto nesmyslné opatření jdu do “undi rosak”, chtějí být diktátoři? No tak do prdele
Pi-Hole místní DNS server?