Unifi blokuje úplně veškeré používání DNS?

Zrovna před asi hodinou se můj telefon připojil k WiFi a ztratil připojení k internetu. Prohlédl jsem si okolí a zjistil, že problém je v mém DNS, ale zjistil jsem také, že pokud používáte Google Chrome s DoH, také vám to zablokuje. Ale když se odpojím od WiFi a použiju mobilní data, všechno je v pořádku.

“MCMC říká, že dostala mandát regulovat komunikační průmysl na ochranu občanů, včetně omezení přístupu k škodlivému obsahu.”

"Zatímco MCMC zvýšila své mechanismy blokování, stále existuje několik způsobů, jak obejít která zahrnují povolení Secure DNS (DNS přes TLS nebo DNS přes HTTPS) a VPN*."*

"Poslední krok vzbudil obavy a kritiku, protože by mohl být vnímán jako možná cenzura a omezení svobody projevu, pokud by takové opatření bylo zneužito. MCMC již v minulosti činila kontroverzní kroky k blokování webových stránek včetně MalaysiaKini’s Undi.info, Sarawak Report a Medium."

Fakt mě to štvé, právě jsem četl a psal své příběhy na Fanfiction.net a najednou jsem ztratil spojení.

Pak si uvědomuji, že blokování DNS začalo. Už se k tomu nikdy nedostanu.

To je, kam se dostala Malajsie.

Odhaduji, že už to zavádějí po celé zemi. Měl jsem stejný problém s prohlížečem a musel jsem přepnout na VPN. Mám pocit, že na nás budou cítit tlak, nebo ne.

Jsou tu nějací odborníci? Je budoucnost tak hrozná, jak si představují? Brzy zablokují více DNS, dokud nezbude nic dobrého? Existují nějaké alternativy, jak obejít tuto sračku se zablokovaným DNS kromě používání VPN a střídání různých DNS, dokud všechny nezablokují (nebo je to prostě nemožné? Někteří to znají?)

Děkuji předem.

Proč to dělají? Nikdo v Malajsii nežádá o omezení svobody internetu. Proč jsou tak natěšení na to, aby ztratili hlas mladých lidí? Je Fahmi špión vyslaný od PN?

1. Chrome & Brave DoH je pryč. Firefox by měl být v pohodě. Použijte NextDNS.
  2. nebo vypněte DoH/DoT v Chrome. Změňte DNS na svém routeru na neovlivněné servery DNS. 8888, 1111, 9999 už nelze použít. Stačí vyhledat zdarma DNS.

*platí pouze pro Unifi.

Je to kravina a oni to vědí. “Bezpečnost na internetu” moje prdel. Jsou za to placeni. Nemá to nic společného s bezpečností na internetu.

Nemohu se dočkat, až rozhodnou zablokovat pirátské stránky/seznamy s volnými filmy. To bude poslední kapka.

Člověče, do prdele s tím… Proč jsem v této zemi?

Musel jsem každý měsíc platit 50 RM za VPN… Není možné, aby TM monitoroval můj internet.

Brzy nebo později najdou způsob, jak obejít DOH.

A moje stahovače jsou mimo prohlížeč, takže potřebuji VPN.

Alternativní DNS bude brzy zablokováno, pokud to takto bude pokračovat.