Ultra AV mi zničilo PC

Dobře, hledám technickou podporu, protože opravdu nevím, co dělat v této chvíli. Byl jsem uživatelem Kaspersky a jako mnoho z vás jsem byl automaticky přepnut na Ultra AV. Několik dní jsem se s tím snažil vyrovnat tím, že jsem ho vypnul, ale způsobilo to různé problémy s načítáním programů, restartováním a vším možným. Rozhodl jsem se ho odinstalovat. Měl jsem nainstalovaný Kaspersky (který jsem stále měl) a Ultra AV odinstalované spolu s jejich dalšími programy, ale když jsem restartoval, už moje GPU nefungovalo. Zdá se, že je úplně zablokovalo. Zkoušel jsem restartovat znovu, odpojovat, všechny běžné jednoduché věci k vyzkoušení. GPU se stále objevuje v správci zařízení, ale nefunguje. Monitor, ke kterému je připojen, se neZapne a počítač hlásí, že žádná jiná zobrazovací zařízení nezjištěna. Máte nějaké nápady?

AKTUALIZACE: GPU funguje znovu. Ale můj počítač stále běží šíleně pomalu. Je to jako by mi solid-state disk byl převeden na HDD. To, co dřív trvalo asi 5 sekund na restart, teď trvá více než 5 minut, a načítání jakéhokoliv programu trvá věky.

Je zvláštní, někdy je Kaspersky automaticky nahrazen a někdy ne. Počítač mé matky byl automaticky nahrazen Ultra AV, který jsem okamžitě odinstaloval. Všiml jsem si toho, protože jsem jí řekl, aby přinesla svůj počítač, abych mohl nainstalovat zakoupenou předplatné ESET. Žádný z mých počítačů nedostal automatickou instalaci. Něco mi říká, že Kaspersky vloží do svých budoucích produktů geopolitické pokyny. Pochybuji, že očekávali, že budou cílem. Pokud si dobře vzpomínám, Kaspersky přesunul své sídlo, aby vyhověl dřívějším stížnostem, a otevřel svou kódovou základnu.

Měli jste použít REVO odinstalátor

Můj PC je od té doby, co jsem odinstaloval Kaspersky, rozbitý. O Ultra věci jsem ani nevěděl, ale odinstaloval jsem ho, abych měl přístup ke své práci, a když jsem se pokusil znovu nainstalovat, nemohl jsem ho stáhnout. I když měl vypršet koncem října, teď moje iCloud e-mail nefunguje. Odinstaloval jsem UltraAV (myslím), ale stále nemohu otevřít své e-maily. Kaspersky stále běží na mém notebooku v pohodě a s e-maily žádný problém. Nejsem si jistý, jestli byl můj počítač kompromitován, a nevím, co teď dělat. Mám Kaspersky již přes 15 let bez problémů a nikdy jsem se nezajímal o ochranu před viry. Mám Dell PC, ale nevím, jak to funguje. Za pár týdnů začínám novou práci na home office a potřebuji správně nastavit počítač.

Stejný problém se mi stal. Násilně nainstalovali Ultra AV bez mého svolení a ponechali Kaspersky běžící, což všechno rozbilo. Zkoušel jsem odinstalovat Kaspersky a obdržel chybovou zprávu, že odinstalátor nefunguje, program se nemůže odinstalovat atd. Kontaktoval jsem podporu Ultra AV a pomohli mi ho odinstalovat, ale Chrome se po cca 2 minutách vždy zhroutí, počítač se občas sám vypne. Programy zamrznou, zaseknou se nebo úplně spadnou. Objednal jsem si nový počítač, protože ten můj byl starý, ale fungoval dobře, dokud se neobjevil Ultra AV, takže je čas na nový a Ultra AV na něj už nejde nainstalovat.

Nakonec jsem měl spoustu adresářů ~xxx. Myslel jsem, že je to jen způsob Ultra, jak sledovat. Pak se mi přejmenoval spouštěcí soubor edge na new_edge a old_edge. To všechno zničilo.

Odinstaloval jsem UltraAV. Přejmenoval edge a počítač zase funguje. Doufám, že dostanu zpět peníze. To je sakra Ultra POS.

Nejjednodušší řešení je formátování :woman_shrugging:t3:

AKTUALIZACE2: Odinstalování ovladačů grafické karty a jejich nové nainstaloování dostalo počítač do použitelných podmínek. Nicméně disk, na kterém byl, je stále silně poškozen. Pokud nic neudělám s tím diskem, běží plynule, ale tento disk je stále problém. Asi ho naformátuju a uvidím, jestli to problém vyřeší.

Nesnažil jsem se aktualizovat definice přes VPN, ale mohu potvrdit, že definice už nejsou aktualizovány na desktopové verzi Kaspersky. Předplatné jsem koupil přes Kaspersky. Naopak, definice na verzi pro Android se stále aktualizují. Používání VPN na mém telefonu je občasné. Jistě, Kaspersky ví, že jsem v USA. I když používám VPN, vybírám server v USA.

Licence koupené přes Newegg stále fungují.

Kanadská Newegg.ca stále prodává Kaspersky Premium. Nevím, jestli je třeba nastavit VPN na Kanadě pro aktivaci, ale stojí za podívání.

Dokončím obrázek: Moje předplatné Kaspersky skončilo v srpnu, ale Kaspersky ho prodloužil do 29. října po rozhodnutí americké vlády. Vzhledem k mezinárodní situaci jsem se o obnovení nesnažil (pochybně by mi Kaspersky ani neumožnilo) a koupil ESET. I když mohu přeinstalovat desktopovou verzi, zapnout VPN a vybrat ne-USA verzi, přecházím na ESET a ukončuji tuto kapitolu. Co se týče verze pro Android, je stále aktualizována, ať už používám VPN nebo ne. Na telefon jsem nainstaloval ESET i Kaspersky bez problémů. Také došlo ke konfliktu mezi ESET a Kaspersky na desktopu. Předpokládám, že problém způsobovala funkce Safe Money.

V tuto chvíli mám nainstalované pouze tyto produkty Kaspersky:

Desktop: VPN a Heslo: VPN stále se připojuje, ale komponenta Kontrola hesla již nefunguje.

Android: Kaspersky AV, VPN a Heslo. Definice se stále aktualizují, ale vypadá to, že v aplikaci jsou zvláštnosti. Nejsem si jistý, co se děje. Heslo funguje bez kontrolní funkce a VPN funguje.