Twingate VPN - Offsite Synology -> Truenas

Ahoj! Mám otázku ohledně Twingate VPN, mám Synology NAS na hlavním místě a Truenas box, který slouží jako záloha mimo místo. Chci spusťit rsync z hlavního místa, kde je moje Synology, na Truenas.
Jak ho dostat, aby komunikoval přímo, místo aby šlo přes jiný VM s Twingate klientem jako přespojný bod.
Na Synology NAS i na Truenas boxu mám nainstalován dockerový konektor.
Subnetové IP se liší na hlavním místě, například 172.17.20.10, a mimo místo je to 192.168.1.25.
V Twingate je síť rozdělena na dvě, hlavní a mimo místo.
Díky předem!

Použijte účet služby a nainstalujte bezhlavého klienta jako kontejner na svůj Synology NAS, možná? Nasadit konektor na Truenas a pak přidat zdroj mapovaný na IP adresu vašeho Truenas (192.168.1.25) a přiřadit ho ke stejnému účtu služby, to by mělo fungovat.

Uprava: zde je dokumentace o bezhlavém klientovi na Dockeru: Linux Headless Mode | Docs

Pokud si dobře pamatuji, konektory si nemohou vzájemně komunikovat. Jen zprostředkovávají P2P spojení mezi klientem a koncovým bodem.

Aktuálně řeším podobný problém, používám Synology CMS k správě svých NAS, rodičovských NAS i NAS od přítele. Mám nasazený Twingate konektor na všech stranách, takže jim mohu pomoci i s jinými problémy – IP, routerem nebo počítačem. Stále hledám způsob, jak vlastně umožnit mému CMS komunikovat s jejich DSM.

Myslím, že by mohlo být skvělé, kdyby Twingate vytvořilo DSM aplikaci, kterou bychom mohli nainstalovat, a ta by běžela pouze jako účet služby, ale bylo by to jednodušší nainstalovat díky obchodu nebo přidáním externího zdroje ke stažení.

To funguje skvěle! Ale bohužel, ať dělám, co dělám, nemohu se k tomu dostat z Synology NAS. Spustil jsem VM na Proxmoxu s Ubuntu a tam mám plný přístup (172.17.20.11), ale když se pokusím přistoupit na 192.168.1.25 z strany Synology, nikdo neodpovídá. Zkoušel jsem nainstalovat dockerový obraz na NAS = bez úspěchu. Také jsem zkoušel směrovat z Synology na VM i s “ip route add 192.168.1.25 via 172.17.20.11” = bez úspěchu, nějaké tipy?

To je správně! Nicméně v tomto případě můžete stále mít nehumánního uživatele, jako je NAS, který se připojí k vzdálené síti přes bezhlavého klienta.

No, učím se něco novýho každý den! Také jsem velkým fanouškem Twingate. Používám ho doma již nějakou dobu. Jsem téměř na bodu, kdy odstraním svůj IPSEC tunel z domu do svého cloudového poskytovatele a budu se pouze spoléhat na Twingate.