Surfshark mi unika DNS?!?

Mám Surfshark zapnutý a běží na mém linuxovém systému pomocí OpenVPN. Dříve fungovalo úplně v pořádku, ale nedávno začalo unikat moje DNS. Podle testu IP od Surfshark je spojení aktivní. Přesto stále unikuje moje DNS.

Ahoj, omlouvám se, že máš problémy. Únik DNS se opravdu může stát, i když se vždy snažíme, aby se to nestalo. Nejlepší je kontaktovat náš podpůrný tým na [email protected] nebo přes živé chaty na našem webu, tým ti pomůže hlouběji s řešením.

Měl jsem stejné problémy a jejich robochat a e-mailová podpora byly mizerné. Odpovědi na e-maily byly jen asi 48 hodin pozdě a jen zhoršily situaci otázkami, které byly irelevantní. Můj návrh je hledat jinde, pokud nedostaneš okamžitou plnou podporu.

Můžeš sdílet svůj test uniku?

Je možné, že dočasně vypneš IPv6 na svém rozhraní?

Surfshark nenabízí možnost přímo vybírat DNS službu, což uživatelé postrádají. Přestože je možné používat bezpečné DNS s Surfshark, není to jednoduché. Navíc Surfshark neblokuje trackery, což je zklamání vzhledem k jejich tvrzením o „čistém webu“. Kdyby se skutečně angažovali v soukromí, nabízeli by funkce pro blokování konkrétních URL a domén a umožnili uživatelům výběr bezpečného DNS.

Strávil jsem skoro hodinu řešením tohoto problému a zjistil jsem, že únik DNS pochází od Avast AV, mají funkci zvanou real-site, která přesměrovává všechny požadavky DNS, ať už jste na VPN SS nebo ne, a nutí vaše spojení používat DNS servery Avast. Pokud chcete vypnout, jděte na ochranu > Real site > vypnout, dokud to nezapnu zpět. Test úniku DNS od SS nyní projde správně.

Takže používáš nějaký 3rd party software pro nastavení VPN a ne ten oficiální od SS pro Linux… a čekáš, že to je jejich problém k řešení? Velmi zajímavé…

Bohužel nemohu sdílet obrázky, ale byly zde zmíněny Cloudflare (můj obvyklý DNS poskytovatel) a Datacamp (což předpokládám, je DNS od Surshark pro konkrétní server, na který se připojuji). A napsáno: “Vaše žádosti DNS jsou vystaveny!”

Stejně je to i s OpenVPN a jejich rozšířením do prohlížeče.

Považuješ IPv6 za problém?

Ahoj. I když Surfshark nenabízí přímou možnost úpravy DNS v aplikaci, můžeš změnit DNS adresy přes nastavení sítě svého zařízení. Máme průvodce dostupné v naším centru nápovědy, které ti s tím pomohou na všech operačních systémech.

Co se týče blokování trackerů, funkce CleanWeb od Surfshark nabízí určitou ochranu, ale uznáváme, že nemusí splnit všechna očekávání uživatelů. Děkujeme za tvé návrhy a neustále pracujeme na zlepšení našich služeb.

Pokud budeš potřebovat další pomoc nebo máš další návrhy, kontaktuj nás na [email protected]. Rádi pomůžeme.

Váš příspěvek/komentář byl odstraněn, protože porušuje pravidlo našeho subredditu “Držte se tématu”.

Pro udržení zaměřené diskuse, prosím, ujistěte se, že témata souvisejí s Surfsharkem nebo soukromím/kybernetickou bezpečností. Zdá se, že jste odbočili od tématu tím, že jste propagovali naše konkurenty.

Abychom udrželi atmosféru Surfsharku silnou a aby se všichni drželi stejné vlny, zde je rychlý tip: při zveřejňování nebo komentování, držme se hlavně kolem Surfsharku a témat s tím přímo souvisejících.

Ne, následoval jsem pokyny od samotného Surfsharku, a začalo to dnes. https://support.surfshark.com/hc/en-us/sections/13956247617938-How-to-set-up-OpenVPN-manual-connection

Za druhé, totéž se děje s jejich rozšířením do prohlížeče.

Stalo se mi to, když jsem nastavoval VPN klienta na svém routeru. Ujistěte se, že zakážete IPV6 na svém routeru, stejně tak jako ručně odstraníte DNS adresy Cloudflare na routeru, pokud jste je používali. Pokud jste je zadali ručně na počítači, také je odstraňte. Po restartu sítě a zařízení.

Absolutně. Může obejít tunelování, v závislosti na vaší konfiguraci. Proto doporučuji otestovat a vypnout IPv6.

Úniky IPV6 nejsou nutné a mají momentálně zranitelnosti.

To není pravda pro iOS, já bych si přál, aby to tak bylo. Něco, nad čím by se SS mělo zlepšit.

IPv6 je vypnuté na mém routeru. Ale stále dostávám únik DNS.

Pokud používáte něco jako Librewolf s bezpečným DNS, například NextDNS nebo ControlD, můžete zabránit únikům přímo v prohlížeči. Tento způsob však nepokrývá celý systém. Doporučuji podívat se na způsoby, jak vynutit bezpečné DNS na vašem operačním systému.

Používám bezpečné DNS pro prohlížení. To pokrývá 90 % mého VPN provozu. Takže bych měl být v pořádku. Možná zkusím připojení přes Wireguard a uvidím, jestli to funguje lépe.