Stránka je potřeba opravit

Už nějakou dobu má stránka vážné problémy. Nahrávání, náhodné blokování, zamrzání a někdy dokonce generování úplně černých obrázků, i když předtím nebyly žádné problémy. Vím jistě, že problém není na mé straně (síť, poloha atd.). Někdy se některé stránky prostě nechtějí načíst. Když se pokusím navštívit svůj profil, načítá se alespoň 5-8 sekund, než mě to přesměruje na další stránku.
Prosím, opravte stránku.

Myslím, že bychom jim měli dát trochu času. Služba civitai, kterou poskytují, je poměrně unikátní a nenabízí ji mnoho jiných webů. Je to také velmi nová technologie a většina lidí zapojených do jejího vývoje je ještě v začátcích a stále se učí. GenAI jako služba je k dispozici jen několik let a generování obrázků je ještě novější. Poskytují nám službu, která má vysoké náklady, výpočetní výkon pro generování obrázků je obrovský a jejich účet za výpočet je pravděpodobně obří. A jediným zdrojem příjmů jsou členství. Není tam žádná reklama, nejsou podporováni Microsoftem nebo Googlem, takže si myslím, že jejich práce a služba, kterou poskytují, je opravdu úžasná. Je jasné, že když věci nefungují, je to frustrující, a jsem si jistý, že jsou stejně frustrovaní jako vy. Pravděpodobně mají malý tým a je těžké držet krok s pokrokem v technologiích, na kterých pracují, a jejich zdroje jsou omezené.
Pokud sem někdo z vývojářů civitai nakukuje, chci vám říct, že vám fandím. Máte skvělý projekt a doufám, že uspějete!

Když stránka nefunguje správně, může to být velmi frustrující, štvou mě, když se snažím něco zveřejnit a stále se objevují problémy. Nicméně si říkám, že to má na starosti poměrně malý tým, který právě pracuje na přivádění dalších modů a lidí, kteří by pomohli s těmito problémy. Není to jednoduché. Vím, že pracují non-stop na řešeních.

Je těžké a je v pořádku být frustrovaný, ale slibuji vám, že si přejí, aby stránka fungovala stejně jako vy.

To je skvělá stránka, ale nedokážu si představit zátěž a složitost s tím vším AI generováním a dynamickým obsahem všude. Je to momentálně takové náhodné - občas trvá věky načíst, nebo není žádné hledání, nebo selhávají úlohy atd. Ale opravdu doufám, že se stanou stabilnějšími a spolehlivějšími.

Stejně tak. Setkávám se s problémy.

Zkusil jsem jít na civitai a dostal jsem zprávu “nelze získat přístup na stránku”, cloudfare zablokoval… nikdy dřív jsem takový problém neměl. Myslím, že náhodně zablokovali VŠECHNY VPN, místo aby blokovali jen veřejnou část webu a umožnili připojení i uživatelům s účtem přes VPN… Nemám na výběr, tento web obsahuje spoustu zoo a je v mé zemi nelegální, i když to filtruje… nechci dopadnout s problémy… Asi budu muset sdílet své LoRA jinde… Je mi líto, právě jsem dokončil svůj pale/light/dark/hnědý/černý kůň LoRA po 10 dnech práce, byl jsem šťastný, že se s tím podělím.

Když jste psali, zažívali jsme nejvyšší poptávku. Zdvojnásobili jsme kapacitu a stále přezkoumáváme možnosti, jak zvýšit efektivitu a odstranit zbytkové problémy.

Děkujeme, že s námi zůstanete. Pokud narazíte na chybu, ozvěte se CivBotovi, který byl vycvičen s informacemi o známých problémech a někdy má i kontext o tom, v jaké fázi řešení je. Pokud CivBot nemůže pomoci, kontaktujte podporu s informacemi. Pokud je to něco spojené s generováním, nezapomeňte poslat JobIDy spojené s obrázky, u kterých došlo k problémům.

Část mě přemýšlí o přechodu na používání ComfyUI jako mého hlavního zdroje a jen mít Civit jako úložiště a informační/ukázkový zdroj, s dobrými promptami.

a znovu se to stalo. je to vážně nehratelné poslední 4 dny, když to nejvíc potřebuji.

Právě jsem začal hrát s SD a poprvé jsem narazil na Civitai. Je dobré vědět, že nejsem jediný, kdo má problémy s touto stránkou, chvíli jsem si myslel, že jsem blázen. Myslím, že můj problém je odlišný, ale tato stránka začíná vypadat jako nepořádek.

Můj největší stížnost (mezi mnoha jinými) je, že stránka je naprosto náročná na zdroje, nikdy jsem neviděl web, který by takto vyžadoval tolik zdrojů. Proč požadovat od uživatelů, kteří již vytahují hardwarové limity? Proč zaplnit UI neoptimalizovanými animacemi bez důvodu? Každá animace na webu vyžaduje spoustu zdrojů. Samotné prohlížení ukázek modelu zabere alespoň 10 % CPU. Posouvání výsledků hledání nebo prosté prohlížení požaduje 20-30 %, a to PO ZAKAŽENÍ GIF autoplay - předtím to bylo ještě horší.

Jsem si jistý, že problémy s výkonem nesouvisí s tím, že web používá AI generování. Vypadá to spíš jako výsledek zbytečných zdobných animací nebo neoptimalizovaných skriptů, což způsobuje problém s výkonem pro koncového uživatele. Zdá se, že nikdo při vývoji nepřemýšlel o dopadu na výkon a zdá se, že řešení pro uživatele k ochraně jejich hardwaru není prioritou.

Myslím, že vývojáři by se měli zeptat, je opravdu nutné, aby se obrázek aktuálního modelu při přejetí myší zvětšil? Opravdu musejí galerie modelů mít plynulé horizontální posouvání? Aspoň pro nás s méně výkonným hardwarem by bylo vhodné mít možnost v nastavení deaktivovat všechny tyto nadbytečné animace. Navrhoval bych je vypnout (spolu s GIF animacemi) ve výchozím nastavení - protože ne každý uživatel dokáže spojit tyto malé animace s tím, že jejich počítač bude řevem blízko k létání, a s nastavením webu.

Možná to jsou mé generace smýšlející, ale mám pocit, že by se mé počítače neměly tvářit, jako by přímo řídily generaci obrázků jen tím, že mám otevřeno několik záložek s webem. Teď se bojím vůbec Civit otevřít v více než 2-3 záložkách a už bych na webu nechtěl generovat. Nakonec se ptám, proč jsem vůbec začal používat stránku.