Ahoj, mám domácí server s Proxmoxem, který běží 24/7. Aby můj počítač nemusel běžet pořád kvůli stahování, napadlo mě to udělat přes server, protože má 1TB paměti a maximálně je možné využít 50GB. Má už někdo něco takového běžící? Co potřebuji: jDownloader, Cyberghost VPN (možná také uTorrent). Měl bych raději použít kontejner nebo VM? Měl bych to rozdělit na několik (Stahování=1 a VPN=1) nebo vše dohromady v jednom kontejneru/VM? Jaké programy na to nabízí? Měl bych používat Linux nebo Windows? Za tipy jsem velmi vděčný.
Rozhodně bych to dělal s Dockerem. Používám “wireguard” a “qBittorrent” jako samostatné kontejnery. Jelikož jediným připojením qBittorrent je přes VPN, nedochází k žádnému úniku. Funguje to skvěle.
Doporučuji používat kvalitní VPN, která umožňuje přesměrování portů, pokud používáte soukromé trackerky.
Promiňte, pokud je to předvídavá otázka nebo mi to není souzeno, ale co byste stahovali 24/7?
Mám Transmission s OpenVPN běžící v přednastaveném Docker kontejneru a funguje to skvěle.