Stahování + VPN přes domácí server

Ahoj, mám domácí server s Proxmoxem, který běží 24/7. Abych nemusel neustále zapínat počítač na stahování, přemýšlel jsem o jeho využití přes server, protože má 1TB paměti a maximálně lze použít 50GB. Má někdo už něco takového nastavené? Co potřebuji: jdownloader, Cyberghost VPN (případně také uTorrent). Měl bych to raději mít v kontejneru nebo VM? Měl bych to rozdělit na několik (Stahování=1 a VPN=1) nebo vše dohromady v jednom kontejneru/VM? Jaké programy na to nabízejí? Měl bych použít Linux nebo Windows? Za tipy jsem velmi vděčný.

Určitě bych to udělal s Dockerem. Používám “Wireguard” a “qBittorrent” jako samostatné kontejnery. Protože jediným připojením qBittorrent je přes VPN, nedochází k úniku. Funguje to skvěle.

Doporučuji použít kvalitní VPN, která umožňuje port forwarding, pokud používáte soukromé trackery.

Promiňte, pokud to je zavádějící otázka, nebo to není moje věc, ale co byste stahovali 24/7?

Mám Transmission s OpenVPN, které běží v předpřipraveném kontejneru Docker a funguje to skvěle.