Ahoj, mám dva počítače na Mullvad VPN, na stejném účtu. Jeden z nich běží SSH server. Mohu se k němu připojit z jiných zařízení připojených k VPN, která používají můj účet?
Ne, nemůžete komunikovat v síti Mullvad s jinými zařízeními, která jsou také připojena ke stejné síti.
musíte rozdělit provoz, protože Mullvad nemá přesměrování portů. Provoz se musí vyhnout Mullvad.
To uděláte přidáním řádku do směrovací tabulky na klientském PC pro konkrétní IP, pokud je server s Mullvad (veřejná IP na routeru, pak přesměrování portu na server). Možná budete muset upravit METRIC, aby se toto nové pravidlo stalo prioritní.
Pro Windows: něčemu podobné jako:
route ADD destination_IP MASK 255.255.255.255 192.168.1.1 METRIC 1 IF 2 -P
Toto ovlivní pouze jedno IP
IF = rozhraní, zjistíte to přes: “route print” a mělo by to být vaše běžné NIC
192.168.1.1 = váš router pro vaše zařízení klienta.
To jsem dělal v minulosti, když jsem chtěl používat Mullvad a připojit se k VPN serveru mého domácího routeru.
Můžete se podívat na Surf the Web Privately with Mullvad's Global Network + Tailscale. Myslím, že to umožňuje přidat Mullvad jako výstupní bod. I když vás to nenechá zůstat připojené k Mullvad při SSH, umožňuje to plynulou integraci/přepínání.
Jsem ve stejné situaci, jen moje druhé zařízení je vzdálený server. Existují instrukce, jak rozdělit provoz, dostupné zde. Používá to nftables k nastavení pravidel na portech, na kterých Mullvad nemá vliv, a stačí jen znovu načíst pravidlo, když se SSH stroj restartuje, abyste k němu mohli přistupovat.
mullvad umožňuje přesměrování portů, udělejte si doma průzkum o tom