Měl jsem zajímavý problém, na který nemohu úplně přijít.
Mám některé služby doma, které bych rád používal, zatímco jsem připojený k firemní SSLVPN z domova (jsem síťový administrátor ve své firmě)
Tady je příklad:
Když nejsem na VPN
sec-system.domain.com překládá na 192.168.23.12, mohu načíst své kamery
Když jsem na firemní VPN
sec-system.domain.com překládá na 64.254.199.xxx (veřejná IP adresa mé domény, něco v mé domácí FW (FG60F) neumožňuje směrování provozu).
Moje SSLVPN od firmy je rozdělený tunel, kdy pouze interní síťový provoz firmy je směrován přes tunel. To je skvělé, takhle to chci.
Tady je problém:
Nemám problém s tím, že split DNS mého domácího sítě praskne při připojení k SSLVPN. Jenže nyní nemohu přistupovat ke svým domácím službám (rád bych sledoval své bezpečnostní kamery)
Myslím, že je to problém s routováním, a mé řešení zahrnuje úpravu konfigurace mého domácího firewallu, ale nejsem si jist, co přesně je potřeba. Pro představu, když nejsem doma, mohu se připojit ke svému bezpečnostnímu systému přes 64.254.199.xxx v pořádku.
Moje současná dočasná prácearba je pevně zakódovat záložku na svůj bezpečnostní systém s LAN IP pro použití, když jsem na LAN nebo SSLVPN. Ale je to nepraktické a neodpovídá duchu DNS.