Ahoj týme, bojoval jsem s dodavatelem, který nás všechno obviňuje za pomalost - říká, že je to naše síť.
Zde jsou FAKTA:
(Všechny testy provedeny mimo pracovní hodiny, žádné zálohy neběží)
Místo A >> IPsec VPN >> Místo B
127Mbps TCP upload
156Mbps TCP download
635Mbps UDP upload
654Mbps UDP download
Místo A >> IPsec VPN >> instance dodavatele Azure
64Mbps TCP upload
284Mbps TCP download
420Mbps UDP upload
483Mbps UDP download
Místo B >> IPsec VPN >> instance dodavatele Azure (stejná instance)
326Mbps TCP upload
278Mbps TCP download
411Mbps UDP upload
461Mbps UDP download
Všechna náš přenášená komunikace je TCP.
Dodavatel tvrdí, že problém je v síti Office A.
Toto je moje argumentace - Office A (moje hlavní místo) může přenést 127Mbps TCP komunikace do Office B přes IPsec tunel. To by mělo znamenat, že minimálně bych měl vidět alespoň 127Mbps z Office A do Azure instance dodavatele. Vím, že náš router dokáže přenést alespoň 127Mbps, ale my jsme schopni přenést jen 56Mbps dodavateli.
Dodavatel tvrdí, že jejich Azure server nemá nastaven aktivní/aktivní VPN, pouze failover. Tvrdí, že v systému nejsou žádné vyvažovače zátěže.
Co mi uniká? Tohle musí být nějaký problém s trasováním mezi ISP a Azure nebo nějaká překážka v Azure prostředí dodavatele, že?
Jak testujete? Jaké zařízení používáte pro IPsec? Jaké je rychlost vašeho ISP v jednotlivých lokacích? Jaké je RTT mezi A-B, A-Azure, B-Azure gatewayi? Jsou A a B na stejném ISP?
Zúžte rozdíly ve vašich dvou pracovních stanicích testovacích kitů :0) zdroj testů
Pak zúžte rozdíly ve vašich dvou Meraki.
Sázím, že najdete nějaké. Většina problémů podobného rázu pochází z NIC karty a ovladačů, apod. Používáme OpenOnload s Xilinx (dříve Solarflare) kartami a CentOS 7 nebo Alma Linux na novějších strojích…
Trochu odlišné. Všechno je stejné přepínání, stejně jsou routery/firewally od téhož výrobce, ale různé modely. Firewalle v Místě A má kapacitu 500Mbps, v Místě B je to 1Gbps.
Oba mají 1Gbit/1Gbit Fiber.
Stejná cesta při traceroute.
Testuju rychlosti z pracovního stanice inženýra pomocí Tamosoft Throughput Test. V podstatě GUI iperf.
Myslím, že jsi na to odpověděl. Zkontroluj pravidla inspekce provozu. Například inspekce provozu od A do Amazonu, ale ne od A do B. To je pravděpodobně něco takového.