Ahoj. Momentálně jsem připojen do Dánska přes VPN. Ale všechna moje vyhledávací výsledky ukazují výsledky ze Švédska. Nevím, co je špatně. Někdo ví, co je špatně?
Zkontrolujte maxmind - dělají byznys z udržování aktuální databáze GeoIP.
Většina webových služeb (včetně velkých jako Google, Amazon, atd.) se zdá, že vyžaduje použití databází GeoIP, které jsou několik let zastaralé, a PIA je nemůže donutit aktualizovat jejich backend systémy.
Našel jsem endpointy PIA, kde čtyři různé weby si myslely, že jsem ve čtyřech různých zemích současně!
Mám ten samý problém.
jen s různými zeměmi
Takže používám maxmind. Ukazuje mi to, že moje IP je v Dánsku. Ale přesto všechny mé výsledky jsou ze Švédska. Jak je to možné?
Zeptal jsem se podporu PIA na stejnou otázku.
Toto je odpověď, kterou jsem dostal: „Bohužel, toto se může stát. Lokalita každé IP je řízena a určena databázemi, nad kterými nemáme žádnou kontrolu.
Protože nejsou k dispozici nové internetové adresy (IPv4 adresy) pro přidání více šířky pásma do jednoho z našich brán, musíme buď přidat “použité” IP adresy nebo přesunout naše stávající IP mezi lokalitami. Když uvidíte tento problém, je to proto, že tyto geo-IP databáze nebyly aktualizovány nejnovějšími informacemi. IP adresa je v oblasti, kde ji uvádíme, ale webová stránka, se kterou komunikujete, nemá dostatečně aktuální databázi, aby si o změně všimla. Protože různé databáze jsou řízeny a aktualizovány více nezávislými organizacemi, může být informace o poloze platná na některých webech, ale ne na všech online místech.
Private Internet Access se snaží zajistit správné umístění našich IP, ale bohužel nemůžeme řídit rychlost jejich aktualizace.
Omlouváme se za jakékoli nepříjemnosti způsobené tímto problémem."
Myslím, že je to v podstatě to samé, co jsi řekl u/triffid_hunter, jen v přátelštějším formátu.
Díky!
Všechna moje výsledky jsou ze Švédska. Jak je to možné?
Většina webových služeb (včetně velkých jako Google, Amazon, atd.) se zdá, že vyžaduje použití databází GeoIP, které jsou několik let zastaralé
Vlastně jsi odpověděl v komentáři, na který reaguješ.
Myslím, že je to v podstatě to samé, co jsi řekl u/triffid_hunter
Jo ![]()
Takže to znamená, že pokud bych chtěl přistupovat k obsahu omezenému pouze na Japonsko například na Netflixu, ale protože Netflix používá staré databáze, nemohu ten obsah získat?
Netflix je smluvně povinen svým obsahovým partnerům důsledně detekovat a omezovat VPN, aby bylo možné implementovat geo-blokování obsahu - takže obvykle uvidíte obsah produkovaný samotným Netflixem (který nemá takovou smluvní povinnost) pouze přes PIA.