Soukromí jako v anonymitě

Mám 3 Wireguard samostatné servery. Všechy jsou na různých místech s různými veřejnými IP adresami.

Pokud používám tyto VPN například pro torrentování.
Může to nějak pomoci?

Oskryje to aktivitu?

Nebo to jen ukáže jinou veřejnou IP?

Je nějaký způsob, jak to udělat lépe?

Je to jen další veřejná IP. Torrentový provoz bude vždycky někdy čístý torrentový provoz. Jediný způsob, jak to neočekávat jako torrentový provoz, je šifrování na úrovni TCP. Ale myslím, že torrent to vůbec nepodporuje.

To je důvod, proč lidé používají VPN služby. Torrent může být sledován zpět k IP VPN poskytovatele. Dobrý poskytovatel pak nemá zaznamenávající žádné údaje (a ti lepší ani žádné zákaznické informace, například Mullvad), takže věci nelze vystopovat přes ně.

Věc je, že pokud používáš VPN pro torrentování, budeš stále jediný uživatel na tvém VPS/VPN. Takže co se týče anonymity, nebude to tak skvělé. To je výhoda VPN poskytovatelů, s stovkami tisíců lidí připojených k jednomu, pokud nezaznamenávají údaje, jak je inzerováno, najít tě bude jako hledat jehlu v kupce sena. Pokud jsi sám na své službě, výsledek bude jiný.

Rozumím, torrent sám je legální. Obzvlášť v mé zemi (Portugalsko).

Takže fakt, že mě někdo ví, že torrentuju, není špatný, pokud neví, co torrentuju.

Rozumím, takže jiná možnost není.

Zkontroloval jsem cenu Mullvad, 5 dolarů, je to docela levné.

Díky za info!

Jo, úplně chápu, a pokud ani nesbírají údaje o zákaznících při nákupu, ještě lépe.

Pravděpodobně mají své VPN servery v daňových a právních rájích. Kde nemusí dělat určité věci, které musejí dělat jiné společnosti.