Může mi někdo sdílet skutečný soubor DMG, který MacOS Store stahuje při instalaci WireGuard? Mluvím s kamarádem, který má tu aplikaci odstraněnou ve své verzi obchodu App Store, ale .dmg soubor se zdá být nikde ani není skutečně open source? Není vám dovoleno distribuovat macOS soubory jiným způsobem kromě oficiálního obchodu? Myslel jsem si to.
Pokud se váš kamarád nezajímá o GUI, může být jednodušší použít jinou verzi v terminálu
Zdrojový kód pro verzi Mac zde:
Nebo si váš kamarád může nainstalovat homebrew a poté příkazovou řádku verzi Wireguard.
Použitím HomeBrew:
- Nainstalujte wireguard na macOS přes brew:
- Vytvořte složku “
wireguard” na “/usr/local/etc/” a vložte soubor “.conf”. Tj. budete mít soubor na “/usr/local/etc/wireguard/[název konfiguračního souboru].conf” - Pro aktivaci VPN: “
wg-quick up [název konfiguračního souboru bez přípony .conf]”. Pokud je systém peer již nakonfigurován a jeho rozhraní je aktivní, VPN spojení by mělo být navázáno automaticky, a měli byste začít směrovat provoz přes peer.
Pro zastavení VPN použijte “wg-quick down [název konfiguračního souboru bez přípony .conf]”.
Je tomu pár let od té doby, co byla tato otázka položena, ale stejně ji zde zanechám, pokud na ni někdo narazí při zkoumání. Mám pocit, že otázka zůstala nezodpovězena. Téměř všechny aplikace z App Store lze jednoduše zkopírovat na flash disk a přetáhnout na jakékoli jiné zařízení MacOS.
Stáhl jsem si aplikaci a úspěšně ji přenesl na továrně resetovaný Mac, funguje úplně dobře, stále je podepsaná vývojářem a vše ostatní. Pokud nechcete ztrácet čas s tím, můžete si ji stáhnout z mého github repozitáře zde: https://github.com/vaardan/wireguard-macos-app.
Existuje to? Můžeš mi pomoci s jejím nastavením/poslat odkaz na to?
Děkuji! Jak funguje verze příkazové řádky a kde jí najdu? Rozumím instalaci homebrew, ale nevím, jak nainstalovat verzi CLI.
Je možné distribuovat Mac aplikace jak přes Apple’s Mac App Store, tak přes stažení na webu. Mnoho aplikací to dělá.
Zajímá mě, vytváří brew install wireguard-tools automaticky složku /usr/local/etc/wireguard při instalaci? Nebo ji musíme vytvořit sami po spuštění brew?
A pro ty, kteří nechtějí používat CLI k spuštění připojení, můžete použít WireGuardStatusbar pro jednoduché GUI na starších macOS.
WireGuardStatusbar
miluji to!
Díky moc!! Nainstaloval jsem to na svůj Parallels VM, který nepodporuje obchod s aplikacemi. To mi ušetřilo hodiny práce.
Vypadá to, že váš repozitář má pouze 1.0.16, což je po tom, co proviedli min verzi z Mojave na Monterey/12 (vynechávají Big Sur). Big Sur pravděpodobně bude EOL někdy na podzim, ale ještě ne.
Máte náhodou DMG/aplikaci pro verzi 1.0.15-26 (předchozí tag před upgradem)?
Jinak zkouším to sestavit sám, ale samozřejmě nebude podepsaná.
Upřímně, CLI verze přes homebrew je mnohem lepší než oficiální app, protože není omezená. Kvůli povaze aplikací na Macu (např. sandboxing) nemůže WG app dělat žádná pravidla postup / postdown.
Nejprve nainstaluj Homebrew, pokud ho ještě nemáš. Přejdi na brew.sh a následuj jejich pokyny.
Po instalaci spusť brew install wireguard-tools
Tento průvodce jsem použil k nastavení svého WG serveru na Macu, což mi umožnilo VPN do domácí sítě. Funguje velmi dobře, jen jsem zjistil, že nepotřebuji NAT, jak přidal ve svých pravidlech postup/postdown. Téma o tom bylo na chvíli zde
Nepoužívám verzi homebrew sám, ale po instalaci homebrew pravděpodobně nainstalujete balíček Wireguard tímto příkazem:
brew install wireguard-tools
Bohužel ne. Stáhl jsem si nejnovější verzi z App Store. Zdá se, že neexistují žádné jednoduché způsoby (pokud vůbec nějaké jsou) jak stáhnout starší verze aplikace z jejich obchodu.
Ach! Páni! Mockrát děkuji! Přepošlu to svému kamarádovi!
Našel jsem GitHub Repozitář wireguard-tools, ale neumím přesně číst příkazy potřebné k připojení k VPN! Vytvořil jsem soubor .conf a zajímalo by mě, jak ho můžete použít s WireGuard-tools k navázání VPN tunelu do mé sítě?
Bylo by skvělé, kdybyste mi mohli poslat odkaz na článek s přesnými příkazy nebo je poskytnout sami?
Děkuji moc za vše zatím!"},{
Díky.
Nakonec jsem nainstaloval Monterey v VirtualBoxu… z nějakého důvodu Wireguard zvýšil minimální verzi na 12/Monterey, i když předchozí macOS ještě není EOL od Apple. Každopádně…
Nainstaloval jsem Wireguard přes App Store na Monterey ve VirtualBoxu a pak jsem mohl jít na mé stroje s Mojave a Big Sur, AppStore → Uživatel/Poptávky… a znovu nainstalovat “poslední kompatibilní verzi” z nich (1.0.15). Takže to fungovalo, bylo to jen o nervy.
Na stránkách Wireguard jsou sestavy ke stažení pro ostatní OS, ale nevidím, proč nemají macOS sestavy/verze (včetně starších) i tam.
Jo, podívej se na průvodce, co jsem připojil v mé předchozí odpovědi, provede tě konfigurací