Ahoj všichni,
Všiml jsem si, že přes OpenVPN Connect je latence (ping test) lepší než přes Sophos Connect pro SSL VPN.
Používám stejný konfigurační soubor SSL VPN, který jsem stáhl na portálu Sophos pro můj firewall.
Je to normální?
Ahoj všichni,
Všiml jsem si, že přes OpenVPN Connect je latence (ping test) lepší než přes Sophos Connect pro SSL VPN.
Používám stejný konfigurační soubor SSL VPN, který jsem stáhl na portálu Sophos pro můj firewall.
Je to normální?
Neměli jsme žádné problémy se Sophos Connect. Tak moc, že jsme přesunuli všechny naše uživatele na OpenVPN Connect. Podpora od Sophos se zdá být neschopná opravit naše problémy. Podívejte se na jejich diskuzní fóra, problémy jsou stále přítomny. Dědictví aplikace bylo mnohem spolehlivější. Sophos Connect má spoustu funkcí a je lepší pro správu - ale jen když funguje.
Nemohu komentovat Sophos Connect, který už není multiplatformní (alespoň podle mých informací). Takže na všech zařízeních používám OpenVPN Connect a funguje to dobře. Používáte Sophos Connect v situaci, kde má výrazné výhody oproti OpenVPN Connect?
Afaik je to identické, kromě brandingu.
Vlastně ne. Používám Sophos Connect jen proto, že je to produkt od Sophos a mám XG Firewall.
Myslím, že Sophos používá mnohem starší verzi knihoven OpenVPN. Je škoda, že to nemohou udržovat aktuální, pokud nepůjde o bezpečnostní zranitelnosti.
Nemějte s tím starosti a pokud je pro vás rychlejší nebo lepší, používejte OpenVPN.