To je můj kámoš, který poslouchal hovor lol. Nakonec jsem to vzdal.
Měl jsem švagra, který mě požádal, abych to zjednodušil, když jsem vysvětloval rozdíly v operačních systémech počítačů. Nikdy opravdu nepoužívá počítače kromě smartphonu. Nevědomost musí být požehnáním těmto lidem.
Právě se někdo ptal na jednoduchou, čistou a kompletní dokumentaci operačního systému. Řekl jsem mu, že pokud by existovala, už by ji našel.
Kdyby něco takového existovalo, bylo by více kopií než Bible.
Vysvětlovat technologie je těžké, časem se v tom zlepšíte.
Jaká je situace? Překlápíš NAT mezi místy nebo o tom mluvíš jen u nastavení tunelu?
Jo, používal jsem nejjednodušší způsob vysvětlování a jejich mechanizmy byly zrezivělé lol.
Až to najdeš, můžeš mi poslat nějakou dokumentaci, jak Google vyhledává výsledky příště?
Přidání ‘y’ na konec slov to dělá funkční, jinak vysvětlení nefunguje.
Tunel byl nastaven s privátními adresami, když jsem byl mimo kancelář. Plánoval jsem NATovat zařízení, abych nemusel čekat na dodavatele, až přidá/odebere adresy, protože naši sysadminové náhodně měnili své adresy občas. Snažil jsem se to vysvětlit, ale chlap z rozhraní to prostě nedokázal pochopit a stále říkal dodavateli, že náš server používá privátní adresy. Myslím, že měl možná den volna.
Pro IT ignoranty obvykle používám “Internet je řada trubek.” pro ty, kteří nemají chuť se učit a rozumět.
Hezký pokus Bing, hezký pokus.
Ale internet je černá skříňka, která byla ukázána v IT crowd.