Sharepoint Network Drive Přerušuje Připojení při Přepínání Mezi VPN a LAN

Ahoj všichni, mám problém s mapováním síťového disku Sharepoint v práci. Pokud ho mapuji z kanceláře, nefunguje to, když jsem doma na VPN, a naopak. Obnovení připojení je možné otevřením Sharepoint v režimu Internet Explorer v Edge, ale nechci to dělat pokaždé, když přepnu pracovní místo. Pokud mapuji disk v práci a pracuji z domova následující den bez opětovného připojení disku, funguje to, když se vrátím do kanceláře a naopak. Už jsem kontaktoval IT oddělení, ale zatím bez úspěchu. Budu rád za jakékoli nápady.

Token brzy vyprší, mapování síťového disku je již zastaralé, použijte zkratku na OneDrive pro přístup ke stránkám SharePoint přes Průzkumníka Windows

Řekl bych, že byste měli zvážit obcházení/whitelistování provozu o365 v síti vaší firmy i VPN. Pravděpodobně to spouští změnu polohy a může to být trvalé hodnocení přístupu, které způsobuje problém.

Chtěl bych, ale potřebuji generovat sdílené odkazy na soubory ve Files Exploreru a cesta OneDrive má uživatelské jméno. Nemůže vypršení tokenu způsobit přerušení připojení bez ohledu na síťové připojení? Zjistil jsem, že to funguje pouze na jednom síťovém připojení, buď LAN nebo VPN, podle toho, na kterém bylo nastaveno. Návrat na původní síť po přerušení připojení na „mimo“ síti obnoví spojení disku.

mapování síťového disku je již zastaralé

Odstraněno bylo v uživatelském rozhraní již před lety, ale pravděpodobně to nebude úplně odstraněno až do roku 2026 nejdříve. Je tu spousta věcí, které stále spoléhají na backend WebDAV, například SP Designer.

Nejsem si jistý, co říct, nejsem fanouškem buďto vnořených oprávnění nebo používání OneDrive jako nástroje pro správu firemních dokumentů.

Taky to nesnáším, ale to je karta, kterou jsem dostal, lol