To je aktuální rychlost testu mé sítě, ale když se přihlásím ke svému PC a něco stahuji, zdá se, že rychlost je maximálně 5 MB/s
Máte nějaké tipy?
To je aktuální rychlost testu mé sítě, ale když se přihlásím ke svému PC a něco stahuji, zdá se, že rychlost je maximálně 5 MB/s
Máte nějaké tipy?
Nezapomeňte zkontrolovat náš Discord, kde můžete dostat rychlejší odpovědi!
Jsem robot a tato akce byla provedena automaticky. Pokud máte nějaké otázky nebo obavy, kontaktujte prosím moderátory tohoto subredditů.
Někteří weby nebo aplikace omezují rychlost stahování svými servery. Také se ujistěte, že nemáte omezenou rychlost stahování v nastavení aplikací, mnoho z nich má tuto možnost, například Steam nebo Edge.
Ukazuje to megabity, nikoli megabajty. Existuje rozdíl.
Zkontrolujte, jaké úložiště používáte v PC, možná je příliš pomalé a nezvládne takové rychlosti.
Jaké připojení máte, že vaše stahování je nižší než upload?
Viděl jsem kabelové služby s neuvěřitelnými věcmi, například 1 Gbps download a 200 Mbps upload, ale je to šílené vidět 200 dolů s 500 nahoru.
Kde stahujete? Mnoho serverů vás může omezit na cap 40 Mbps, který vidíte při skutečných stahováních, aby ušetřilo náklady na upload.
Aktualizovali jste ovladače?
Potřebuji více informací. Zkoušeli jste stahovat pouze z tohoto počítače nebo z různých zařízení ve vaší domácí síti? Ve výchozím nastavení test rychlosti vybírá nejbližší server. To znamená, že pokud stahujete ze serveru, který je daleko, rychlost může být velmi odlišná.
Používáte WiFi nebo jste připojeni krouceně k routeru? Z jaké stránky stahujete? Používáte VPN nebo jiný anonymizér?
Něco se děje. Vaše stahování bude sotva polovinou vašeho uploadu, řekl bych, že je problém s vaším modemem/routerem a měli byste kontaktovat svého ISP, aby jej vyměnili nebo opravili připojení.
Je na čase nainstalovat optické vlákno, mám přes 900+
Vaše stahování jsou megabyty. test rychlosti jsou megabity. Chce to 8 bitů na jeden bajt. Je třeba 1024 kilobajtů, aby se udělal megabajt.
V závislosti na tom, odkud stahujete věci, vám některé servery mohou omezením vaší rychlosti stahování, takže bez ohledu na to, jak rychlý máte internet, bude to stále pomalé.
Také je velký rozdíl mezi megabity za sekundu a megabajty za sekundu. I na Steamu mám průměrnou rychlost stahování kolem 115 MB/s, ale na speedtestu dostávám kolem 900 Mb/s.
MBps = Megabajt za sekundu
Mbps = Megabit za sekundu
1 MBps = 8 Mbps
8 Mbps = 1 MBps