Udělal jsem několik testů a problém je pouze doma.
Takže je to něco na domácí síti.
Když používám jiný VPN protokol, jako například OpenWeb přes Astrill, zdá se, že odpojování neprobíhá.
Je třeba více testovat, aby bylo jisté. Jakékoli shody eliminuj dlouhodobým testováním. Drž se toho a uvidíš, zda to vyřeší problém.
Wi-Fi na notebooku s tímto routerem nějak nefunguje.
To je velký náznak, že něco není v pořádku, buď s NIC notebooku, s místním Wi-Fi prostředím nebo s routerem. Pokud tentýž notebook funguje dobře s jinou sítí, pak to naznačuje nekompatibilitu mezi notebookem a domácím routerem.
Dříve jsem neměl spojení, ale po odstranění Bonjour jsem se konečně mohl připojit k Wi-Fi, ale kvalita je velmi špatná.
Co má Bonjour společného s touto situací? Bonjour by měl být pouze funkce pro Mac, ne pro Windows. Měl bys používat běžné Windows připojovací utility, které jsou na tvém notebooku, aby ses vyhnul podivnostem s speciálním softwarem.
kvalita spojení je velmi špatná.
Udělal jsi průzkum místa, abys potvrdil, že problém je v síle signálu nebo ne? Co když se přiblížíš k AP a zkusíš bezdrátové připojení?
Všechna ostatní zařízení fungují skvěle.
Ale ostatní zařízení nepoužívají VPN, takže to je z větší části irelevantní. Je to VPN, která má problém s novým nastavením routeru. Něco na tom nefunguje dobře s tím, jak VPN detekuje a udržuje připojení k VPN serveru.
A můj notebook pracoval dobře na modemu/routeru a funguje dobře v práci
Další důkaz, že router je problém. Většinou můžeš pouze vyzkoušet aktualizaci firmware na routeru, tvých adaptérech a pokud možno i VPN klientech.
Možná je VPN klient ve Windows používá techniku spojení, kterou router špatně přijímá, což dává klientovi dojem, že došlo k odpojení. Například, pokud VPN připojuješ přes IPsec nebo SSL, může být konfigurace změněna a VPN bude fungovat lépe bez investic. Měl bys zkontrolovat, zda tvůj VPN server nabízí alternativní protokoly nebo kontaktovat správce a požádat ho o testovací konfiguraci.
Další věc je podívat se na logy spojení na tvém počítači. Většina VPN zanechává stopy, které jsou velmi užitečné pro diagnostiku. Pokud se ti podaří získat konkrétní chybovou hlášku odpojování, tvé šance na úspěch výrazně vzrostou.