Momentálně cestujeme a dnes se chystáme do různých obchodů, které tyto zařízení prodávají. Které zařízení je:
- Nejvíce doporučené
- Podporuje nejširší škálu kodeků
- Má nejvýkonnější specifikace
- Má nejlepší uživatelské rozhraní
- Pokud žádné nesplňuje všechny kategorie, které je nejvyváženější.
Všechna moje média jsou HEVC nebo H.265 a některá jsou HDR.
Díky předem.
Použil jsem nejlepší a nejlevnější Rokus a také Fire Sticky. Podle mě zkušenost s nejlevnějším Roku Express překonává všechny Fire Streaming zařízení. Uživatelské rozhraní je tak jednoduché, že můžete vypnout otravné nové funkce, aby bylo jednoduché.
Co se týče kodeků, nevím, mám výkonný GPU již roky a žádní mí kolegové si nestěžují, že nemohou něco sledovat. Doporučuji Roku všem, kdo se ptají, jaké streamovací zařízení si koupit.
S tím jsem ale nehrál s Shieldem a mám kamaráda, který si nemůže vynachválit své Apple TV. Jen nechci utrácet peníze za jedno. Mám Roku 4K sticky na 6/7 televizorech u nás doma a jeden Ultra v obýváku.
Následuji. Používám Google Chromecast (profesionální verzi s uživatelským rozhraním a instalovatelnými aplikacemi jako Plex), ale rád bych věděl i o jiných možnostech.
Firestick. Na FireSticku si můžeš nainstalovat VPN klienta (možná i TailScale, ještě jsem nezkoušel), ale na Roku ne.
Specificky pro Plex
Fire TV Cube > Roku Ultra > Fire 4K Max > Roku Express > Fire 4K.
ale celkově dávám přednost Roku Ultra před Fire TV Cube.
Přináším si právě svůj MacBook. Má 1TB úložiště, takže nejsem omezený hotelovým internetem nebo 5G. Připojuji se přes Thunderbolt-HDMI kabel a jsem připraven. V podstatě ho stejně přinesu…
Nikdy se mi nestalo, že by Roku selhalo v hotelech. Je to docela jednoduché. Jakmile se připojíte k síti, vyskočí hláška „Jste v hotelu?“ Řeknete ano, spustíte aplikaci Roku na telefonu a autentizujete se na hotelové Wi-Fi a jedete dál. Tento postup jsem nezkoušel u Fire nebo Android TV zařízení, takže nevím, jaké jsou s tím zkušenosti z hotelových Wi-Fi sítí, ale nedokážu si představit nic snazšího než Roku pro tento účel.
Byl jsem velmi rád, že jsem si vzal náš FireStick na naši nedávnou cestu do Vegas. Neměl jsem problém ho připojit k HDMI vstupu a užívat si Plex i Tivimate.
Hoteidy často deaktivují své USB a HDMI porty.
Myslím, že u obou těchto zařízení je třeba se ujistit, že je nastavíte doma, aby mohly fungovat na hotelové WiFi s captive portály.
Nemám dostatek zkušeností s žádným z nich, abych věděl, který má lepší zkušenost na hotelové WiFi.
Také si poznamenejte MAC adresu. Některé hotely umožňují vaše zařízení podle MAC adresy.
Následuji, zkoušel jsem Fire Stick v Marriottu a nechtěl fungovat.
Měl jsem malý přenosný router a Fire Stick. Měl jsem VPN na routeru, abych se připojil domů, a tak obešel geografická omezení. Nakonec jsem přešel na iPad mini s HDMI kabelem a adaptérem. Méně na přenášení.
Pro cestování používám svůj iPad s Lightning- HDMI adaptérem. Funguje to celkem bez problémů, není to další zařízení na přenášení, a má to výhodu, že obsah si lze stáhnout přímo, což je skvělé při letech a hrozném hotelovém Wi-Fi. iOS s HDMI adaptérem je dostatečně chytrý na to, aby zobrazil video na TV místo dvojitého škálování, takže to funguje docela dobře.
Bez svého Firesticku na dovolené nejedu. Teď mám záložní levný Firestick Lite, který je určen pouze k použití, když jsem pryč, včetně karavanového vozíku (dělám to proto, že když na to zapomenu, není to můj 4K Max, který jsem nechal).
Cestuji s mým Roku Premier, který jsem koupil v roce 2020. Nikdy mě nezklamal na žádném výletě. Podporuje všechny formáty mých médií. Uživatelské rozhraní je naprosto jednoduché (moje 70+ letá matka to zvládne). Není to součást Bezosova impéria, které sbírá vaše data, ani Google.
Doporučuji ten, co mám, za méně než 30 dolarů nebo Streaming Stick+ za méně než 50.
Vždy cestuji s Roku Streaming Stick+. Vyzkoušel jsem jiné “stick-like” klientské zařízení, ale používám Roku Ultra doma a rozhraní u Sticku je identické. Aplikace Plex funguje skvěle.
Nevadí mi kodeky, protože můj server zvládne jakékoli změny, které potřebují moje klientská zařízení, ale většinou vidím v Plex Dash, že Rokus přímo streamují hodně (H.264 je zlatý standard pro Roku) a téměř vždy AAC pro zvuk. Většina serverů by to dokázala snadno zvládnout. Takže vzhledem k tomu, že většina tvých médií je HEVC, může být server na cestách/streamování na dálku trochu vytížený.
Rokus dobře spolupracují s captive portály. Vyžaduje to připojení přes telefon a pak připojení Roku k telefonu přes speciální Bluetooth kód, poté si Roku “půjčí” informace o připojení z telefonu a odpojí se od něj a připojí se sám k captive portálu. Menu Roku je opravdu dobré a ukazuje další kroky, a není to složité a trvá to jen pár minut. Zřídka, když to nejde, používám jako hotspot telefon a připojuji Roku k hotspotu, a vše je v pohodě. Ale je to vzácné.
TV LG s hotelovými modely jsou můj noční můra. Poslední dvě hotelové návštěvy za prací - nemožnost přepnout na HDMI vstup a používat můj spolehlivý Firestick. Přítomnost těchto zkriplených TV se zdá být větší problém než výběr přenosného streamovacího zařízení.
Dřív jsme cestovali s Roku a Chromecastem, jen pro jistotu, že se jedno z nich neporouchá. Cestujeme i s bezdrátovým repeaterem. To je pro místa, kde omezují počet připojení.
Takže, co dělám, je že zapnu repeater a přihlásím se k hotelové Wi-Fi, a poté se přihlásí telefony, notebooky, tablety a streamovací zařízení k repeateru. Tím sdílíme jedno připojení. Nikdy jsme neměli problémy se streamováním, i když více zařízení přistupuje k internetu najednou.
Osobně používám Roku Streaming Stick 4K a byl překvapivě bezchybný. Mám také levný univerzální dálkový ovladač, který připojuji k TV, aby bylo snadnější přepínat vstupy.
Právě teď dělám přesně to samé. Při cestování do práce hotely většinou nemají chytré TV. A nechci se přihlašovat na svůj server na nich. Šel jsem do Targetu a koupil si Roku stick 4K a nechávám ho v zavazadle!
Milujem to!