Aktuálně cestujeme a dnes navštívíme různé obchody, které tyto zařízení prodávají. Které zařízení je:
- Nejvíce doporučované
- Podporuje nejširší spektrum kodeků
- Má nejvýkonnější specifikace
- Nejlepší uživatelské rozhraní
- Pokud žádné nesplní všechny nejlepší kategorie, které je nejvíce univerzální.
Všechny mé média jsou HEVC nebo H.265 a některá jsou HDR.
Děkuji předem.
Použil jsem nejlepší a nejlevnější Rokus a také Fire Sticks. Můj názor je, že zkušenost s nejlevnějším Roku Express překonává všechny Fire Streaming zařízení. Uživatelské rozhraní je tak jednoduché, že můžete vypnout nepříjemné nové funkce a zachovat jednoduchost.
Z pohledu kodeků nevím, mám silnou grafickou kartu už roky a žádní uživatelé si nestěžují, že nemohou něco sledovat. Doporučuji Roku každému, kdo se ptá na nejlepší streamovací krabici.
S tím, že jsem nezkoušel Shield a mám kamaráda, který si nemůže vynachválit své Apple TV. Prostě nechci utrácet za to peníze. Mám Roku 4K sticks na 6/7 televizorech doma a jedno Ultra v obývacím pokoji.
Sleduji to. Používám Google Chromecast (profesionální verzi s uživatelským rozhraním a možností instalovat aplikace jako Plex), ale rád bych znal i jiné možnosti.
Firestick. Na FireStick lze nainstalovat VPN klienta (možná i TailScale, ještě jsem nezkoušel), ale na Roku ne.
Speciálně pro Plex
fire tv cube > roku ultra > fire 4k max > roku express > fire 4k.
Ale jako celkové zařízení preferuji roku ultra před fire tv cube.
Jenom si přinesu MacBook. Má 1TB úložiště, takže nejsem omezen hotelovým internetem nebo 5G. Stačí připojit Thunderbolt-HDMI kabel a jsem připraven. Každopádně ho stejně nosím.
Nikdy se mi nestalo, že by Roku selhalo v hotelu. Je to docela jednoduché. Jakmile se připojíte k síti, řekne: “Jste v hotelu?” Odpovíte ano, spustíte aplikaci Roku na telefonu a provedete autentifikaci na hotelové WiFi a můžete začít. Tento způsob jsem nezkoušel s Fire nebo Android TV zařízením, takže nevím, jaká je zkušenost s hotelovou WiFi sítí, ale nemohu si představit nic jednoduššího než Roku.
Byl jsem moc rád, že jsem si na naši nedávnou cestu do Vegas zabalil FireStick. Neměl jsem problém se připojit přes HDMI a užívat Plex i Tivimate.
Hotelei většinou blokují USB a HDMI porty.
Myslím, že u obou těchto zařízení je třeba je nejdříve nastavit doma, aby fungovaly na hotelové WiFi s captive portály.
Nemám dostatek zkušeností s oběma, abych věděl, které má lepší zážitek na hotelové WiFi.
Také si poznamenat MAC adresu. Některé hotely mohou dovolit vaše zařízení podle MAC adresy.
Sleduji, zkoušel jsem Fire Stick v Marriotu a nechtěl fungovat.
Měl jsem malý přenosný router a Fire Stick. Měl VPN na routeru, abych se mohl připojit zpět domů a obejít geografická omezení. Nakonec jsem přestal používat iPad mini s HDMI kabely a adaptérem. Méně věcí na nošení.
Pro cestování používám svůj iPad s lightning na HDMI adaptérem. Funguje téměř bezchybným způsobem, není to další “zařízení na nošení” a výhodou je možnost stahovat obsah přímo, což je skvělé při letech a v hrozném hotelovém WiFi. iOS s HDMI adaptérem je dostatečně chytré na to, aby jen zobrazil video na TV místo dvakrát zvětšovalo, takže to funguje docela dobře.
Bez svého Firesticku na dovolené nejedu. Mám navíc levný Firestick Lite, jehož jediným účelem je použití, když jsem pryč, včetně karavanu (dělám to pro případ, že bych zapomněl, protože to není můj 4K Max, který bych nechal za sebou).
Cestují s mým Roku Premier, který mám z roku 2020. Nikdy mě nezklamal na žádném výletě. Podporuje všechny formáty vašich médií. Uživatelské rozhraní je naprosto jednoduché (moje šedesátiletá tchyně s tím zvládne). Není to součástí impéria Jeffa Bezose, které sbírá vaše data, ani Googlu.
Doporučuji ten, který mám, za méně než 30 dolarů nebo Streaming Stick+ za méně než 50.