RLP: Pokud používáte zkratku, ujistěte se, že nejdříve použijete její plnou podobu a poté přejdete na zkratku

Tolik příspěvků používá zkratky, aniž by uváděly, čeho se zkratka týká. To téměř znemožní čtení příspěvku.

Tento příspěvek byl označen jako bezpečný. Kliknutím na palec nahoru nebo dolů na tomto komentáři nebudete mít žádný efekt.

Vítejte na r/LifeProTips!

Pomozte nám rozhodnout, jestli je tento příspěvek vhodný pro subreddit tím, že na něj dáte palec nahoru nebo dolů.

Pokud si myslíte, že je to skvělý tip na zlepšení vašeho života, dejte palec nahoru. Pokud si myslíte, že vám to nijak nepomůže, dejte palec dolů. Pokud vám je to jedno, nechte to na ostatních, aby rozhodli.

V profesionálním prostředí jsem musel na začátku dokumentu uvést seznam zkratek.

Ve vědě je moje praxe používat dlouhou formu, uvést zkratku v závorkách a pak používat zkratku dále.

Můžeš to zveřejnit na subu Taylor Swift? Nedokážu zvládnout, když jsou všechny komentáře jako “Líbí se mi víc LWYMMD než YOYOK, ale lidé zapomínají na ILIPW.”

Brácho, použil v titulku LPT. Co to znamená?

U příspěvků, které to nedělají, si vymýšlím vlastní definici.

Také si všímám, že mluvčí angličtiny obvykle používají hodně zkratek.

To je jeden z mých velkých pet peeves! Je to tak otravné.

Centrální zpravodajská agentura (CIA) 101

Našel jsem způsob, jak to donutit lidi při pracovních emailech.

Prostě je neustále žádám, co zkratky znamenají.

Dokud jsem neodešel do důchodu, posílali někteří manažeři e-maily plné zkratek. Většina související s financemi, ale spousta firemních zkratek, které lidé pod nimi nikdy neslyšeli. Posílal jsem jim e-maily a ptal se. Nakonec začali dělat věci správně.

r/metalcore se musí toto naučit špatně

Začal jsem nesnášet verbální zkratky a zkratky většiny času. Lidé málokdy potřebují ten čas, který tím ušetří, a téměř ve všech případech ztrácejí téměř veškerý intuitivní význam, takže to působí jen na ego, mimo výjimky, kdy je to jen naprostý nedostatek uvědomění nebo zájem udržet všechny na stejné stránce.

Byl jsem naučen:

Royal Canadian Mounted Police (RCMP)

Vážně, začal jsem dolů hodnotit příspěvky a komentáře s nejasnými zkratkami.

Stalo se mi otravné každý druhý rok googlovat, co slavné zkratky znamenají.

Spíš je to YSK než RLP, ale stále užitečné (nedělej to, co jsem udělal)

Toto je správná forma:

Nejprve napište plný název (zkratku), pak použijte zkratku dále.

Definujte zkratky, ona, on, ono a oni nejdříve, a pak používejte zkratky a zájmena. Není to jako čtení myšlenek a neměli bychom se spoléhat na čtení myšlenek, když definice mohou objasnit.

Mám hru CBT, která je ve fázi CBT a týká se PTSD z CBT
Mám hru >!kognitivní behaviorální terapie!<, která je ve >!uzavřeném beta testování!< a zabývá se PTSD z >!boje!<

FWIW, opravdu nevím, co LPT znamená, OP. Minimálně bez nezbytného kontextu, který je snadno dostupný.

zralý zapamatovat si korunu list hltat zatknout počasí malý šroub hledat

Myslím, že nejjednodušší je úplně napsat jméno skupiny/týmu a pak ho v závorkách uvést jako zkratku.

„John pracoval v Bance Ameriky (BoA) přes 10 let v Michigan. Pokusil se přesunout do pobočky BoA v Kalifornii, ale nenašel vhodnou pozici.“

Můžete používat zkratku po celou dobu komunikace.

Štěkně od toho, kdo využívá klíčovou myšlenku, ale navrhoval bych ji dát na konec. Myslím, že zahájit konverzaci klíčem na úplném začátku nemusí být právě správné… tón? Mám pocit, že bych začínal domácím úkolem.