Ridiculous Battery and Data usage

Měl jsem dnes let, takže jsem si ráno plně nabil telefon. Nějak během několika hodin klesl můj stav baterie na 37 %. Znovu jsem ho nabíjel během letu na 80 % a velmi rychle klesl na 62 %. (neslouchal jsem na hudbu ani nic nesledoval na telefonu - četl jsem na Kindle, lol). 40 % této spotřeby bylo údajně Smart Launcher - viz fotka.
Také jsem zkontroloval používání dat a Smart Launcher spotřeboval ohromující 3 GB - za toto období jsem celkem použil pouze 4,7 GB.
Proč sakra můj domácí launcher používá tolik mé baterie a dat??

Kontrolou předchozích období využívání dat jsem zjistil, že to předtím nebyl problém D:
Najednou to začalo žrát mé zdroje někdy během tohoto období.

Používám smartlauncher, protože spotřebuje tak málo energie. A používám ho od roku 2012. Níže je moje špičkové použití za týden… Myslím, že je to kvůli zpravodajskému kanálu. To se toho dne týkalo 3,5 % mé baterie. Většina dní to ani nezaznamenává.

Mám teď podobné problémy. Dříve jsem používal Niagara a nikdy mi nespotřeboval baterii takto. Ráno jsem měl 85 % a do 13:00 mi telefon zbylo 15 %.

Ahoj! Děkujeme, že jste nahlásili problém. Máme na vás pár otázek.

Máte zapnuté nějaké z těchto funkcí?

• Widget počasí Smart Launcher
  • Hodiny s počasím ve Widgetu Smart Launcher
  • Nový panel
  • RSS panel

Často přistupujete k aktivitě výběru pozadí?

Používáte nějakou bránu/firewall/VPN aplikaci?

Jste dlouhodobě připojeni k nějaké omezené síti?

Toto není poprvé, co někdo hlásí tento problém, ale je to velmi vzácné a je těžké ho reprodukovat. Také po nějaké době se zdá, že to jednoduše přestane dít.

Můžete nám také poslat zálohu na [email protected]? Můžeme na tom najít více. Děkujeme!

Dobře, děkuji

To ale nevysvětluje 3 GB využitých mobilních dat za asi 10 dní - co by to mohlo být?

Zdá se, že to je přerušované, alespoň u mě - poslední týdny to bylo v pořádku. Od chvíle, kdy jsem poslal zálohu týmu podpory, jsem nedostal žádnou odpověď od smartlauncher. Možná stojí za to s nimi tento problém dále řešit, protože jsou si toho vědomi - možná mají novou aktualizaci, ale zapomněli mi to oznámit.

Používám widget hodinek s předpovědí, novinkový panel ne, ale používám panel Google, který má novinky. Nejsem si jistý, co je RSS panel, omlouvám se, což pravděpodobně znamená, že ho nepoužívám, lol.
Téměř nikdy neužívám výběr tapet. Mám VPN, ale moc ho nepoužívám. Co myslíš tím omezenou síť? Během zobrazeného období jsem byl připojen k domácí WiFi (heslo), mobilním datům a letištní WiFi (otevřená)
Brzy zašlu zálohu!

Ahoj, potvrzuji, že jste obdrželi zálohu. Momentálně jsme nic relevantního nenašli, ale pokud něco najdeme, budeme vás informovat.

Také vypadá to, že používáte jak widget hodinek s předpovědí počasí, tak weather forecast widget (na straně 2). Můžete to potvrdit?

Omlouvám se za opožděnou odpověď, ano, oba widgety používám již delší dobu. Přestalo to zároveň používat data, po použití asi 3 GB.

Mohu si představit, že tento problém je dost nepříjemný na určení příčiny, přeji vám hodně štěstí při řešení!