RDP na stroj s wireguardem

Ahoj všem

Jsem v tom nováček, doufám, že jsem zatím neudělal příliš chyb.

Mám stolní počítač, na který se chci připojit pomocí RDP (192.168.20.n). Na Digital Ocean jsem vytvořil VPN server s Wireguardem (192.168.22.1 lokálně), s připojením stolního počítače potvrzeným (wg0 - 192.168.22.2) a vzdáleným klientem připojeným a potvrzeným (wg0 - 192.168.22.3).

Když je VPN aktivní, jak stolní počítač, tak vzdálený klient ukazují na externí IP VPN serveru. Nemohu pingnout stolní počítač z vzdáleného sítě ani na 192.168.20.n ani na 192.168.22.2. Zkoušel jsem také RDP ze vzdáleného klienta na stolní počítač pomocí 192.168.20.n nebo 192.168.22.2, ale bez úspěchu… máte nějaké nápady, co mi může chybět?

Díky

–D

Zkontrolujte nastavení firewallu, konkrétně rozsah, pravděpodobně povoluje RDP pouze ze stejného subnetu.

Nedávno jsem nastavoval pivpn s wireguardem, port jsem přesměroval na svém edge routeru na pi, a mohl jsem se připojit k mé síti a RDP do virtuálního stroje.

Jsem na tom taky úplně nová, tak nemohu dodat víc informací ohledně nastavení Digital Ocean.

Je Digital Ocean hosting, za který platíte, nebo máte vlastní Linuxový server?

Pokud máte vlastní server, zkuste pivpn?

1. Přenos IP adres musí být povolen na boxu Digital Ocean
  2. V konfiguraci svého stolního a klientského wireguardu specifikujte pouze endpoint boxu Digital Ocean v sekci peer, ne Windows stroje.
  3. Zkontrolujte, zda můžete pingnout všechny IP adresy. Měli byste. Pokud ne, vypněte svůj místní Windows firewall a zkuste to znovu. Pokud to funguje, zkuste RDP.
  4. Opravte pravidla Windows firewall podle potřeby a znovu je zapněte. Odstraňte pravidlo Ubiquiti, jak již bylo zmíněno.

Pravděpodobně máte nastaveno AllowIps na 0.0.0.0/0
RDP potřebuje localhost, takže nastavte na 0.0.0.0/1, 128.0.0.0/1
To umožní fungování localhost bez směrování přes rozhraní wg.

Díky za odpověď. Firewall je Ubiquiti USG Pro 4. Existuje pravidlo firewallu, které přesměrovává port 3389 (oba TCP i UDP) z jakékoli IP na port 3389 s IP adresou stolního počítače (192.168.20.n).

Také jsem zkoušel tracert z počítače směřujícího ke vzdálenému klientovi a také z vzdáleného klienta k počítači. Obě pokusy měly první krok směřující na VPN server (192.168.22.1) a zbytek času vypršel.

To by byl můj odhad také. Firewall na straně VPN klienta.

Ahoj Soogs

Díky za odpověď, Digital Ocean je hosting pro Wireguard VPN. Bohužel pivpn by nefungoval, protože jak počítač, tak vzdálený klient mají dynamické IP, takže je musím směřovat na statickou VPN mimo síť a pak tyto tunely spojit.

Doufám, že to čtu špatně.

Pokud máš port 3389 otevřený zvenku, je třeba jej rychle zavřít. Protože je to oblíbený port, po kterém útočníci a boti nejdřív pátrají. Změň port RDP na něco jiného.

Firewall je Ubiquiti USG Pro 4

Ne váš okrajový firewall, na stroji, do kterého se pokoušíte přihlásit přes RDP. Myslím, že výchozí profily firewallu na stroji mohou omezit pravidla pouze na stejný subnet. Vaše připojení WG jsou jiný subnet, takže by byla odmítnuta, pokud je to tak.

Jsou stroje na různých fyzických místech nebo jen v různých subneta?

Zkoušíš pouze VPN domů a ovládnout RDP?

Pokud můžeš, označ každou stroj jako písmeno a dej jim lokaci, prosím?

Mám nastavené DDNS, takže pokud se změní IP od ISP, pivpn to rychle aktualizuje. Je to docela jednoduché a zdarma.