Pokud by mi někdo mohl pomoci, byl bych velmi vděčný!
Mám několik aplikací nastavených na své místní síti (piHole, Shinobi, Jellyfin…), které jsou dostupné z různých IP/portů v místní síti, ke které se přistupuji přes jednoduchou HTML stránku. Moje internetové připojení používá dynamickou IP.
Také mám VPS server dostupný přes veřejnou statickou IP.
Chci vědět, jaký software bych mohl použít k proxyování své místní sítě a přístupu k ní přes statickou IP?
Ideálně bych nainstaloval klienta na jeden z počítačů v místní síti, který by se připojil k mé statické IP adrese a umožnil mi přístup k mým různým službám přes doménu.
Díky!
Nikdy bych je všechny nedával veřejně přístupné, Jellyfin může být výjimkou. Nastavte VPN server jako wireguard ve vaší místní síti a zpřístupněte jej přes dynamickou DNS. Není třeba to komplikovat tím, že se snažíte připojit k vašemu VPS, pokud to není nutné. Pokud to opravdu musíte, nastavte VPN server na VPS a nechte svůj místní server připojit se k VPS přes VPN. Pi-hole by vůbec neměl být veřejně přístupný, pokud jej chcete používat mimo vaši domácí síť, mělo by to být přes VPN.
Co byste mohl udělat, je nastavit VPN. S vaší aktuální konfigurací můžete nastavit nebula.
VPS by fungoval jako maják (lighthouse). Kdykoli chce zákazník sledovat film na Jellyfin, pošle požadavek na maják (VPS), a ten požádá váš Jellyfin server, aby komunikoval přímo se zákazníkem. VPS je nyní mimo obraz.
Toto je stejné jako mít statickou IP, jenže zařízení, která se nepřipojují k VPN (neboť jsou v síti nebula), by se na váš server nedostal.
Poznámka: Nebula momentálně postrádá dokumentaci. Pokud budete někde zaseklí, dejte mi vědět.
Poznámka 2: Alternativně můžete použít ZeroTier